Home / Cozyhome  / Το Gucci Gaok εμπνέεται από τα σπίτια της Κορέας

Το Gucci Gaok εμπνέεται από τα σπίτια της Κορέας

Ο οίκος μόδας άνοιξε μια νέα ναυαρχίδα στη Νότια Κορέα, με όνομα Gucci Gaok, εμπνευσμένος από τα σπίτια της πρωτεύουσας, στα εγκαίνια του οποίου παρευρέθηκαν επώνυμοι και φίλοι του οίκου.

 

Courtesy of Gucci

 

Το Gucci Gaok, το νέο κατάστημα που εγκαινίασε ο οίκος Gucci, βρίσκεται στη γειτονιά Itaewon του Σεούλ, στη Νότια Κορέα. Μετρώντας πέντε ορόφους, το εντυπωσιακό κτήριο, εμπνέεται από τα παραδοσιακά σπίτια Gaok της Κορέας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Gucci τελεί φόρο τιμής στη μακροχρόνια παράδοση της πρωτεύουσας, στην οποία φιλοξενεί τη νέα του κατοικία. Ο Alessandro Michele απευθύνθηκε στον καλλιτέχνη Seungmo Park, για να σχεδιάσει την πρόσοψη του κτηρίου.

 

Courtesy of Gucci

 

Το εντυπωσιακό κατάστημα μοιάζει με ένα δάσος, το οποίο δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας σύρματα από ανοξείδωτο ατσάλι. Ο φωτισμός αλλάζει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ανάλογα τις εποχές. Για παράδειγμα, υπάρχει ειδικός φωτισμός για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η χαρακτηριστική αισθητική του Michele. Βρίσκουμε παντού λαμπερά και μεταλλικά πλακάκια, που θυμίζουν disco.

 

Courtesy of Gucci

 

Στο κεντρικό χώρο υπάρχει μια σπειροειδής σκάλα, η οποία οδηγεί στην παρουσίαση των προϊόντων του Gucci. Ρούχα, κοσμήματα, οικιακά είδη, κ.α. Παράλληλα, υπάρχει και ένα κρυφό δωμάτιο με κλασικά έπιπλα, αφιερωμένα σε ιδιώτες αγοραστές. Για τον εορτασμό των εγκαινίων, παρευρέθηκαν επώνυμοι όπως, EXO, Sunmi, Jay Park και Lee Ji-ah.

 

Courtesy of Gucci

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.