Home / Cozyhome  / Το design studio nendo σχεδιάζει το “Arabica Coffee” στο Κουβέιτ.

Το design studio nendo σχεδιάζει το “Arabica Coffee” στο Κουβέιτ.

Καφές και design πάνε μαζί!

To γιαπωνέζικο, design studio nendo ανέλαβε το Interior design ενός νέου, πολυτελούς καταστήματος στο Κουβέιτ, το “Arabica Coffee”, που σίγουρα δε θυμίζει ένα συνηθισμένο κατάστημα πώλησης καφέ.

 

Ένα κατάλευκο σκηνικό μέσα στο οποίο επικρατούν στοιχεία από ορείχαλκο και τσιμέντο, χαρακτηρίζει το “Arabica Coffee”, στο οποίο πωλούνται high-end προϊόντα καφέ.

 

 

Λευκές μηχανές παρασκευής και κοπής καφέ και μεγάλα τσουβάλια με κόκκους του πιο αγαπημένου ροφήματος, διακρίνονται στο background, ενώ το κατάστημα φωτίζεται από κάθε πλευρά, καθώς περικλείεται από μεγάλα ανοίγματα.

 

Παράλληλα, ο χώρος έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο σε επίπεδα, ώστε οι πελάτες που περιμένουν τον καφέ τους να μην ενοχλούν εκείνους που τον απολαμβάνουν στα τραπεζάκια, ενώ το προσωπικό έχει πλήρη θέαση προς όλους τους χώρους του καταστήματος.

 

 

Μια σημαντική λεπτομέρεια: Καθώς η ισλαμική παράδοση προβλέπει οι γυναίκες να έχουν περιορισμένη  με τους άντρες, ο πάγκος σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε το καμπυλωτό του σχήμα να αποτρέπει την άμεση οπτική επαφή.

 

Ο χώρος των 190 τ.μ μπορεί να φιλοξενήσει στα τραπέζια του μέχρι και 30 πελάτες στο εσωτερικό του και 44 στην εξωτερική του βεράντα, ενώ για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιο κινητικό πρόβλημα, αλλά και για τα παιδικά καρότσια, το προσωπικό παραδίδει τις παραγγελίες στην είσοδο.

 

 

Ένας “παράδεισος” του καφέ, που κερδίζει τις εντυπώσεις με το μοναδικό design του!

 

www.nendohouse.jp

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath