Home / Good Life  / Art & Culture  / Το χάος που άφησες πίσω: 4 λόγοι για να το δεις

Το χάος που άφησες πίσω: 4 λόγοι για να το δεις

Το χάος που άφησες πίσω: Γιατί να δεις τη νέα σειρά του Netflix. 

Βρίσκεται στο top 10 του Netflix, πιο συγκεκριμένα στη 2η θέση κι όχι άδικα. Ο λόγος για τη νέα ισπανική σειρά μυστηρίου “Το χάος που άφησες πίσω” που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού και είναι αλήθεια πως και σε εμάς άρεσε πολύ! 

 

Σύντομη σύνοψη: Μια φιλόλογος πιάνει δουλειά σ’ ένα λύκειο για να διδάξει το μάθημα της λογοτεχνίας, αλλά τη στοιχειώνει ένας ύποπτος θάνατος που συνέβη εκεί πριν από εβδομάδες… Τότε αρχίζει να φοβάται για τη ζωή της.

Δημιουργός: Carlos Montero

Ηθοποιοί: Inma Cuesta, Bárbara Lennie, Tamar Novas, Arón Piper, Roberto Enríquez, Roque Ruíz

 

Το χάος που άφησες πίσω: 5 λόγοι για να το δεις

Συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε 3+1 λόγους για να τη δεις:

 

Γιατί θα σου κρατήσει το ενδιαφέρον. 

Η ιστορία έχει πολύ ενδιαφέρον ενώ η πλοκή είναι καλά δομημένη, συνεισφέροντας στη διατήρηση της αγωνίας του θεατή. Ακόμη, ένα μεγάλο συν της σειράς είναι η επιτυχημένη εναλλαγή ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, τους δύο χρόνους στους οποίους αναπτύσσεται η ιστορία και τις δύο πρωταγωνίστριες. 

 

Γιατί θέλετε να δείτε μια σειρά μυστηρίου. 

Αν σας αρέσει αυτό το είδος και θέλετε να δείτε μία σύγχρονη σειρά με επίκεντρο το μυστήριο τότε απλά δείτε την. Θα αναρωτιέστε ποια είναι τα μυστικά που κρύβονται σε κάθε επεισόδιο και θα θέλετε με ανυπομονησία να δείτε αν οι υποθέσεις που κάνατε ισχύουν ή όχι. 

 

Γιατί είναι μίνι σειρά. 

Γιατί είναι mini σειρά που ολοκληρώνεται σε 8 επεισόδια και μπορείς εύκολα -αν έχεις χρόνο μέσα στην καραντίνα- να τη δεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου να την τελειώσεις, αντίθετα θα σε συνεπάρει και θα την τελειώσεις δίχως καλά καλά να καταλάβεις πως φτάνεις στο τελευταίο επεισόδιο. 

 

Γιατί απλά είναι στην ισπανική γλώσσα. 

Κλείνω με έναν λόγο που αφορά σε καθαρά υποκειμενικά γούστα. Σε κάποιους αρέσει ιδιαίτερα η ισπανική γλώσσα, ανάμεσα σε αυτούς τους κάποιους βρίσκομαι κι εγώ. Απλά μου αρέσει να ακούω αυτή την ευχάριστη γλώσσα, η οποία αποτελεί συχνά από μόνη της επαρκή λόγο ώστε να επιλέξω μία ισπανική έναντι γαλλικής ή αμερικάνικης σειράς ή/και ταινίας.

Πάντως πέρα από αυτό πρέπει να σημειωθεί και η δεξιοτεχνία των Ισπανών δημιουργών στο κινηματογραφικό/τηλεοπτικό είδος μυστηρίου-θρίλερ. Οι Ισπανοί σε αυτό είναι εγγύηση. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!