Home / Family  / Το φαρμακείο των παιδιών για τις διακοπές

Το φαρμακείο των παιδιών για τις διακοπές

Το φαρμακείο των παιδιών για τις διακοπές
Τι δεν πρέπει να λείπει από το φαρμακείο των παιδιών για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. 

Για όλους εσάς που θα κάνετε διακοπές μετά τον Δεκαπενταύγουστο και θέλετε να είστε σίγουροι πως μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε όποια καλοκαιρινή κακοτοπία που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά. Εξασφαλίστε πως οι διακοπές σας θα είναι ήρεμες, ξέγνοιαστες και διασκεδαστικές και πως θα τις απολαύσετε στο μέγιστο και εσείς και τα παιδιά σας, αφού πρώτα φτιάξετε με προσοχή το φαρμακείο με ό,τι απαραίτητο για την υγεία των παιδιών σας.   

 

Το φαρμακείο των παιδιών για τις διακοπές

 

 

Για τους μικροτραυματισμούς. 

Σιγουρευτείτε πως έχετε μαζί σας αντισηπτικά μαντηλάκια για να κρατήσετε μακριά τα μικρόβια, οξυζενέ, ιώδιο, γάζες και τσιρότα σε διάφορα μεγέθη για τυχόν μικροτραυματισμούς. Μην ξεχάσετε το καθαρό λευκό οινόπνευμα αλλά και μια τοπική αντιβιοτική αλοιφή που αποτρέπει τυχόν λοιμώξεις σε μικρές πληγές και εκδορές.

 

 

Για τα ενοχλητικά έντομα. 

Για να μην τα ταλαιπωρούν τα ενοχλητικά έντομα βάλτε στο φαρμακείο σας εντομοαπωθητικό, αμμωνία για τσιμπήματα από σφήκες ή και τσούχτρες και αντισταμινική αλοιφή ή τζελ για τα τσιμπήματα.

 

Αντηλιακή προστασία η απαραίτητη. 

Απαραίτητο είναι το αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας για το πρόσωπο και το σώμα του παιδιού. Ακόμη, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας μια τοπική αλοιφή με κορτικοστεροειδή για τα δερματικά εξανθήματα ή τα ηλιακά εγκαύματα.

 

Για τις συνηθισμένες πτώσεις. 

Καθώς τα παιδιά παίζουν, είναι συνέχεια σε κίνηση και είναι πολύ πιθανό να πέσουν και να χτυπήσουν είναι καλό να έχετε μαζί σας πέρα από τα παραπάνω έναν ελαστικό επίδεσμο για διάστρεμμα αλλά και παγοκύστες για το χτύπημα.

 

Το φαρμακείο των παιδιών για τις διακοπές

 

 

Για να καταπολεμήσετε τον πυρετό. 

Βάλτε στο φαρμακείο σας ένα απλό αντιπυρετικό φάρμακο και θερμόμετρο σε περίπτωση που το παιδί ανεβάσει πυρετό.

 

 

Extra tip: Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας του παιδιού σε περίπτωση που χρειαστεί.

Καλές και ασφαλείς διακοπές!  

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!