Home / Good Life  / Art & Culture  / Το υπερθέαμα των πυγολαμπίδων μέσα από το φωτογραφικό φακό του Daniel Kordan

Το υπερθέαμα των πυγολαμπίδων μέσα από το φωτογραφικό φακό του Daniel Kordan

Ο ταλαντούχος φωτογράφος, Daniel Kordan ταξίδεψε στην Ιαπωνία για να καταγράψει ένα από τα πιο μαγευτικά θεάματα της φύσης, την εποχή ζευγαρώματος των πυγολαμπίδων. Η θεαματική σειρά φωτογραφιών αναπαριστά τη “γλώσσα αγάπης” των πυγολαμπίδων, η οποία μεταφράζεται σε λάμψεις φωτός.

 

Courtesy of Daniel Kordan

 

“Είναι πολύ συναρπαστικό να παρακολουθείς τις πυγολαμπίδες! Φτάνεις πολύ πριν πέσει η νύχτα για να βρεις το σωστό σημείο, να φανταστείς τη σύνθεσή σου και να μιλήσεις με φωτογράφους της περιοχής ώστε να μπορέσεις να κατανοήσεις ποιες είναι οι καλύτερες συνθήκες για την φωτογράφιση. Τέλος, κάθεσαι στη καρέκλα σου και περιμένεις. Περιμένεις για ένα θαύμα, και μόλις το πρώτο έντομο αρχίσει να λάμπει χαίρεσαι σαν μικρό παιδί”, αναφέρει ο Daniel Kordan.

 

Courtesy of Daniel Kordan

 

“Οι πυγολαμπίδες είναι πολύ ευαίσθητες και για να ζευγαρώσουν χρειάζονται: καθαρό νερό, ζεστό αέρα χωρίς βροχή και σκοτεινό χώρο. O χορός ξεκινάει όταν τα αρσενικά περιπολούν στη περιοχή και κάνουν οπτικά σήματα στο σκοτάδι. Αν ένα θηλυκό εντυπωσιαστεί, απαντά με αναλαμπές από το σημείο που βρίσκεται. Είναι δηλαδή στη κρίση του θηλυκού να αποφασίσει αν θα γίνει ταίρι με το συγκεκριμένο αρσενικό, αφού σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορέσει το αρσενικό να την προσεγγίσει στο σκοτάδι”.

 

 

Courtesy of Daniel Kordan

 

“Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αναδείξουν το υπερθέαμα που παρακολούθησα από κοντά”.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για το έργο του φωτογράφου Daniel Kordan, εδώ!

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein