Home / Wellness  / Health  / Το σούπερ detox πλάνο σου μετά τις γιορτές

Το σούπερ detox πλάνο σου μετά τις γιορτές

Detox plan μετά τις γιορτές: Πώς θα τα καταφέρεις;

Καραντίνα, εγκλεισμός, γιορτές, τραπέζι με πολύ φαγητό στα διαφορετικά φετινά ρεβεγιόν μας. Όπως και να ‘χει φάγαμε πάλι αρκετά και καθώς το γιορτινό τραπέζι μάς γεμίζει τοξίνες (από το πολύ κρέας, τα γλυκά, το αλκοόλ αλλά και την ιδιαίτερη ψυχολογική μας κατάσταση φέτος) ήρθε η μεθεόρτια στιγμή να αναλάβουμε δράση και να κάνουμε το detox πλάνο μας για το επόμενο διάστημα. 

 

Ο χρυσός δεκάλογος: Detox πλάνο.

 

 

Ποια detox βήματα να ακολουθήσουμε: 

Πίνουμε από εδώ και πέρα άφθονα υγρά για να ενυδατωθούμε και στη συνέχεια να προκαλέσουμε εφίδρωση αλλά και να αυξήσουμε τη διούρηση. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τον οργανισμό μας να αποβάλει τις τοξίνες.  

Εκτός από πολύ νερό και μόνο φυσικούς χυμούς, μπορούμε να στραφούμε και στα ροφήματα από βότανα. 

Καταναλώστε βότανα όπως η ρίζα πικραλίδας, η κολλιτσίδα, το γάλα γαϊδουράγκαθου, ο κρόκος Κοζάνης και το πράσινο τσάι και καθαρίστε το συκώτι σας από τις τοξίνες.

Προτιμούμε το σπιτικό φαγητό και αποφεύγουμε όλα τα delivery και τις συσκευασμένες τροφές. Στρεφόμαστε στα όσπρια, τα λαδερά φαγητά και το ψάρι.

Περιορίζουμε σημαντικά για ένα διάστημα την κατανάλωση ψωμιού, ιδιαίτερα λευκού. Προτιμούμε προϊόντα ολικής άλεσης και ντάκος, τα οποία τρώμε με μέτρο. 

 

 

Το σούπερ detox πλάνο σου μετά τις γιορτές

 

 

 

Προσπαθούμε να περιορίσουμε την ποσότητα του αλατιού και της ζάχαρης που προσλαμβάνουμε. 

Τρώμε φρούτα και λαχανικά, καθώς επίσης και detox smoothies. Προσέχουμε όμως τις ποσότητες ώστε να μην ανεβάσουμε τα επίπεδα του γλυκαιμικού μας δείκτη. 

Καταναλώνουμε πιο ελαφριά βραδινά γεύματα. Μερικές σούπερ ιδέες για να χορτάσετε χωρίς να επιβαρυνθείτε θα βρείτε εδώ

Προσπαθούμε να κινούμαστε παραπάνω και να περπατάμε ή να κάνουμε κάποιου είδους άσκηση. Για να αποτοξινωθεί ο οργανισμός μας είναι απαραίτητη η άσκηση και η κίνηση. Αντίθετα η ακινησία γεμίζει δημιουργεί συμφόρηση στον οργανισμό μας. 

Πρόσεχε τα κακά και τρανς λιπαρά. Τα πρώτα βρίσκονται στα ζωικά προϊόντα πχ ζωικό βούτυρο και τα δεύτερα σε τυποποιημένα προϊόντα όπως ντόνατς, σφολιάτες και κρουασάν. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!