Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Το πρόγραμμα που θα σε κάνει fit στο σπίτι (video)

Το πρόγραμμα που θα σε κάνει fit στο σπίτι (video)

Το πρόγραμμα που θα σε κάνει fit στο σπίτι (video)
Γίνε ο πιο fit εαυτός σου και κάψε λίπος στο σπίτι με αυτό το πρόγραμμα.

Ένας είναι ο τρόπος για να γίνει όσο fit ήθελες πάντα είναι να ξεκινήσεις άμεσα άσκηση κάνοντας ακόμη και στο σπίτι σου γυμναστική. Βρήκαμε για σένα ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα άσκησης που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου χωρίς εξοπλισμό, ακόμη και μόνο από το κινητό σου. Το πρόγραμμα γυμναστικής βασίζεται στην Tabata, διαρκεί μόλις 7 λεπτά και υπόσχεται να σε βοηθήσει να χάσεις πολλές … θερμίδες. Τι είναι όμως η άσκηση Tabata;

Πρόκειται για διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία και τη σιλουέτα σου, ενώ έχει ευεργετικές επιδράσεις στη διάθεση και την πνευματική κατάσταση. Ακόμη, επειδή είναι πολύ δυναμική άσκηση βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού και στο κάψιμο πολλών θερμίδων σε λίγο χρόνο, καθώς συνδυάζει άριστα τα οφέλη της αεροβικής προπόνησης με αυτά των ασκήσεων ενδυνάμωσης.

 

Επινοήθηκε από τον Ιάπωνα γιατρό και ερευνητή Izumi Tabata. Ο επιστήμονας διεξήγαγε μία έρευνα το 1996 στην οποία ήθελε να δει αν οι αθλητές θα επωφεληθούν από τη διαλειμματική προπόνηση και ποια θα είναι τα οφέλη στον οργανισμό τους. Έτσι, χρησιμοποίησε ένα μοντέλο άσκησης το οποίο επαναλαμβάνεται οκτώ φορές και αποτελείται από 20 δευτερόλεπτα έντονης άσκησης και 10 δευτερόλεπτα παύσης. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η διαλειμματική άσκηση βοηθά τον οργανισμό να κάψει πολλές θερμίδες σε μικρό χρονικό διάστημα, ενισχύοντας τον μεταβολικό ρυθμό.

 

Το πρόγραμμα που θα σε κάνει fit στο σπίτι (video)

Το καλύτερο πρόγραμμα για να γίνεις fit.

 

 

Ξεκίνα σήμερα κιόλας με το παρακάτω δοκιμασμένο πρόγραμμα Τabata.

Θα χρειαστείς μόνο ένα στρωματάκι γυμναστικής, μία καρέκλα και φυσικά διάθεση κι όρεξη για να βελτιώσεις τη γραμμή και τη διάθεσή σου!

Τέλος, για να βοηθήσεις λίγο περισσότερο τη σιλουέτα σου κάνε μικρές αλλά επαρκείς αλλαγές στη διατροφή σου, πιες πολύ νερό, δοκίμασε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης και όταν η λιγούρα σου χτυπά επίμονα την πόρτα προτίμησε να φας πιο υγιεινά σνακ με λίγες θερμίδες.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!