Home / Good Life  / Art & Culture  / Το πρωτοποριακό εγχείρημα της ιταλικής Vogue με σχέδια γνωστών καλλιτεχνών!

Το πρωτοποριακό εγχείρημα της ιταλικής Vogue με σχέδια γνωστών καλλιτεχνών!

 

Το 2020 μπήκε με νέες δράσεις και ιδέες! Για πρώτη φορά η ιταλική Vogue αντί της πολυδάπανης παραγωγής για covers στο τεύχος του Ιανουαρίου, επέλεξε σκίτσα γνωστών καλλιτεχνών.

 

«Η πρόκληση ήταν να αποδειχθεί ότι είναι δυνατό να δείξουμε ρούχα χωρίς να τα φωτογραφίζουμε». Αυτή είναι η πρώτη Vogue Italia που δεν είχε ποτέ εικονογραφημένο cover: και κανένα θέμα της Vogue Italia στο οποίο η φωτογραφία δεν είναι το κύριο οπτικό μέσο έχει τυπωθεί ποτέ.

 

Τα χρήματα που εξοικονομούνται από την παραγωγή του τεύχους θα δοθούν στην Fondazione Querini Stampalia, ένα πολιτιστικό κέντρο και βιβλιοθήκη στη Βενετία που υπέστη ζημίες τον Νοέμβριο από τις πλημμύρες της πόλης.

 

Ο διευθυντής της ιταλικής Vogue, Εμανουέλε Φαρνέτι, περιγράφει τι χρειάζεται για να ετοιμαστεί ένα τεύχος του περιοδικού του: «Εμπλέκονται 150 άτομα. Περίπου 20 πτήσεις και περίπου 12 ταξίδια με τρένο. 40 αυτοκίνητα σε κατάσταση αναμονής. 60 διεθνή deliveries. Τα φώτα, που τροφοδοτούνται εν μέρει από γεννήτριες με βενζίνη, ανάβουν για τουλάχιστον 10 ώρες συνεχώς. Απορρίμματα τροφίμων από τις υπηρεσίες τροφοδοσίας. Πλαστικό για να τυλιχτούν τα ενδύματα. Ηλεκτρισμός για να επαναφορτιστούν τηλέφωνα, κάμερες …», γράφει μεταξύ άλλων.

Ειδικά η ρύπανση ήταν σημαντική για τον Φαρνέτι, ιδιαίτερα αφού ο ίδιος και άλλοι 25 διευθυντές εθνικών εκδόσεων της Vogue ανά τον κόσμο, αναγγέλλοντας τον Δεκέμβριο τις Vogue Values δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν «στη διατήρηση του πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές» και να δείξουν «σεβασμό στο φυσικό μας περιβάλλον

Είναι πολύ σημαντικό τα λόγια να γίνουν πράξη δήλωσε ο Φαρνέτι.

 

Στο συγκεκριμένο τεύχος οι φωτογραφίες θα αντικατασταθούν με εικονογραφήσεις από καλλιτέχνες, όπως ζωγράφοι ή δημιουργοί κόμικς, οι οποίοι θα δείξουν τα ρούχα χωρίς να τα φωτογραφίσουν.

Το τεύχος που κυκλοφόρησε εχθές έχει επτά διαφορετικά εξώφυλλα. Καθένα από αυτά απεικονίζει ένα μοντέλο που φοράει Gucci, αν και το στυλ τους ποικίλλει από κολάζ έργων τέχνης μέχρι ιαπωνική φαντασία και ιταλική αναγέννηση. Σε όλα υπάρχει μόνο μια φράση: «Δεν έγινε φωτογράφιση για την παραγωγή αυτού του τεύχους».

 

 

 

 

1.Ο ιταλός δημιουργός ερωτικών κόμικ Milo Manara, σχεδίασε το μοντέλο εσωρούχων Olivia Vinten με κόκκινα γάντια από λάτεξ και ένα δερμάτινο μαύρο μαστίγιο, να ποζάρει μπροστά από ονειρικά σύννεφα με παστέλ χρώματα. Ο Φαρνέτι δήλωσε σχετικά ότι υπήρξε κάποια αντιπαράθεση για το κατά πόσον ήταν κατάλληλη η «επαναφορά του ερωτισμού στο εξώφυλλο ενός γυναικείου περιοδικού» την εποχή της χειραφέτησης των γυναικών.

 

 

 

 

2.Η ιταλίδα multimedia artist Vanessa Beecroft παρουσίασε μια σκυφτή φιγούρα που είναι σαν να προσπαθεί να παραμορφώσει το σώμα της για να χωρέσει στα όρια της σελίδας.

 

 

 

 

3.Η Cas Namoda, αμερικανίδα ζωγράφος απεικόνισε το μοντέλο Ambar Cristalz να κλαίει ενώ κάθεται στην άκρη μιας κόκκινης καρέκλας. Κοντά στο κεφάλι της πετάει ένα κουνούπι που στάζει αίμα, πράγμα που όπως δήλωσε το περιοδικό, αντιπροσωπεύει την υπερθέρμανση του πλανήτη.

 

 

 

 

4.Ο David Salle γνωστός ζωγράφος αμερικάνικης καταγωγής σχεδίασε το πορτραίτο του μοντέλο Lili Sumner με ρούχα Gucci ενώ στο πάνω μέρος του εξωφύλλου υπάρχει ένα abstract σχέδιο.

 

 

 

 

5.Η Delphine Desane ζωγράφισε το μοντέλο Αssa Βaradji με ρούχα Gucci. Στο παρελθόν δούλεψε και συνεργάστηκε για την Miu Miu/ Prada στο Μιλάνο.

 

 

 

 

6.Ο Yoshitaka Amano είναι Ιάπωνας καλλιτέχνης, σχεδιαστής χαρακτήρων, εικονογράφος και σχεδιαστής κοστουμιών θεάτρου και κινηματογράφου. Στο τεύχος σχεδίασε την Lindsey Wixcon με μια ιδιαίτερη τεχνοτροπία.

 

 

 

 

7.Ο Paolo Ventura ιταλικής καταγωγής ζωγράφος απεικόνισε την Felice Nova με την τεχνική του collage και mixed media.

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein