Home / Cozyhome  / Architecture  / Το πιο chic ιατρείο βρίσκεται στο Παρίσι!

Το πιο chic ιατρείο βρίσκεται στο Παρίσι!

Το πιο chic ιατρείο βρίσκεται στο Παρίσι!
Το πιο chic και artistic ιατρείο είναι φυσικά… στην γαλλική πρωτεύουσα. 

Παριζιάνικος αέρας, artistic νότες και out of the box προσέγγιση του interior design δημιουργούν ένα chic ιατρείο που δεν είχες ξαναδεί. Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας μία συγκεκριμένη εικόνα για το εσωτερικό των ιατρείων. Συνήθως πρόκειται για περιβάλλοντα που κινούνται σε mininal και καθαρές γραμμές, με υλικά που αν όχι πάντα -αλλά τις περισσότερες φορές- μας δίνουν μία “ψυχρή”, επαγγελματική αίσθηση και αποχρώσεις που ανήκουν κυρίως στην παλέτα του λευκού. Όμως το ιατρείο του πλαστικού χειρουργού Antoni Calmon στο Παρίσι είναι αρκετά διαφορετικό… 

Ο Art Director και Interior Designer, μεταξύ των άλλων ιδιοτήτων του, Alessandro Moriconi, επιμελήθηκε αριστοτεχνικά το εσωτερικό του ιατρείου, συνθέτοντας τελικά ένα σκηνικό με έντονο καλλιτεχνικό χαρακτήρα, luxury διάθεση και σύγχρονη ματιά που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. 

 

Διαφορετικές γεωμετρίες συνυπάρχουν άψογα μεταξύ τους, δημιουργώντας την πολυπόθητη οπτική ισορροπία.

Το πιο chic ιατρείο βρίσκεται στο Παρίσι!

Η επένδυση από καρυδιά προσφέρει στον χώρο ζεστασιά, με το ιδιαίτερο φωτιστικό να χαρίζει με τη σειρά του νότες ζωντάνιας στο εσωτερικό.

Το πιο chic ιατρείο βρίσκεται στο Παρίσι!

 

 

Ο Moriconi αναφέρει σχετικά: “Είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος: είναι μια εμπειρία, εφοδιασμένη με ευεξία, ένας μοναδικός χώρος για μια μοναδική στιγμή”. Πράγματα βλέποντας κανείς τις εικόνες αισθάνεται πως εδώ το interior design δεν εξυπηρετεί απλά λειτουργικούς σκοπούς αλλά γεννά συναισθήματα, υμνώντας την αισθητική πλευρά του design και της διακόσμησης.

 

Το πιο chic ιατρείο βρίσκεται στο Παρίσι!

Ένας stylish καθρέφτης που μοιάζει να έχει βγει από κάποιο vintage καμαρίνι, δίνει στο εσωτερικό την artistic πινελιά που το κάνει να ξεχωρίζει.

 

 

Διαφορετικές υφές, υλικά όπως το μάρμαρο και το ξύλο, μεγαλοπρεπή κρύσταλλα Μουράνο, ιδιαίτερα έργα τέχνης, ένα χαλί με σύγχρονα μοτίβα, ελληνορωμαϊκά γλυπτά, προσεγμένες deco λεπτομέρειες και κάποια pop στοιχεία συνομιλούν μεταξύ τους, συνδιαμορφώνοντας το πιο chic και συνάμα αντισυμβατικού στυλ ιατρείο. 

 

Οι λεπτομέρειες όντως κάνουν τη διαφορά!

Το πιο chic ιατρείο βρίσκεται στο Παρίσι!

Δύο μαρμάρινοι όγκοι αναλαμβάνουν να κάνουν ένα deco update στην αίθουσα αναμονής.

Το πιο chic ιατρείο βρίσκεται στο Παρίσι!

 

 

Φωτογραφίες: Claire Israel

Πηγή

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!