Home / Good Life  / Art & Culture  / Το οπτικοακουστικό θέαμα του Κλοντ Μονέ στη Βαρκελώνη!

Το οπτικοακουστικό θέαμα του Κλοντ Μονέ στη Βαρκελώνη!

έως 29 Φεβρουαρίου 2020

Το μοναδικό ψηφιακό πολιτιστικό κέντρο IDEAL στη γειτονιά Poblenou της Βαρκελώνης ανοίγει ξανά ως το πρώτο κέντρο ψηφιακών τεχνών στη νότια Ευρώπη, με έκθεση για τον ζωγράφο, ιμπρεσιονιστή  Κλοντ Μονέ. Το πολιτιστικό κέντρο των 2.000 τετραγωνικών μέτρων χρησιμοποιεί οπτικοακουστικά μέσα, προσφέρει προβολές 360º με επαυξημένη εικονική πραγματικότητα για να βυθίσει τους επισκέπτες στον κόσμο του πατέρα της ιμπρεσιονιστικής ζωγραφικής. Οι προβολές μεγάλου μεγέθους σε υψηλή ευκρίνεια θα πλημμυρίζουν τον κεντρικό χώρο του IDEAL, εξηγώντας εκπληκτικά την ιδιαίτερη εικονογραφική τεχνική του Monet και την ιστορία των πιο δημοφιλών έργων του. Στη ζώνη εικονικής πραγματικότητας, οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στους σημαντικότερους προορισμούς της ζωγραφικής: από την παιδική του ηλικία στη Χάβρη, τη νεολαία στο Παρίσι, μένει στο Λονδίνο, το ολλανδικό καταφύγιο του Zaandam, την οικογενειακή ζωή στο Argenteuil , μέχρι το τελευταίο του στάδιο στο Giverny.

 

  

 

“Βάζετε τα γυαλιά της επαυξημένης πραγματικότητας και περπατάτε μέσα από τους έξι πιο σημαντικούς πίνακες του Monet και του ιμπρεσιονισμού”, λέει ο διευθυντής του IDEAL, Jordi Sellas.

 

   

 

Ο Κλοντ Μονέ (Παρίσι, 1840 – Giverny, 1926) ήταν ζωγράφος, πρωτοπόρος στη χρήση των ελεύθερων πινέλων και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ιμπρεσιονισμού με το έργο του «Rising Sunrise». Η έκθεση συνδυάζει σύγχρονες τεχνολογίες για να ανακαλύψει πώς ο Μονέ, που επηρέασε μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών, ήξερε πώς να παρατηρεί και να αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα με επαναστατικό τρόπο. Μετά την εμφάνιση της φωτογραφίας, η πρόκληση των καλλιτεχνών όπως και του Μονέ ήταν να ζωγραφίσει την μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, τις φευγαλέες στιγμές, κατανοώντας την τέχνη της ζωγραφικής ως μια αυθόρμητη πράξη. Ένα αφιέρωμα στον ζωγράφο που άλλαξε την ιστορία της τέχνης μάθησης για να συλλάβει την ομορφιά του εφήμερου.

 

 

Η έκθεση “Μονέ, η καταπληκτική εμπειρία” είναι μια μοναδική πρόταση παγκοσμίως που σας προσκαλεί να βυθιστείτε στα πιο εκπληκτικά αριστουργήματα του ιμπρεσιονισμού. Ωστόσο, η έκθεση είναι μόνο η αρχή, καθώς η IDEAL θα προσφέρει επίσης ψηφιακές τέχνες που ανατέθηκαν από το φεστιβάλ MIRA, μια σειρά ιμπρεσιονιστικών συναυλιών και συνομιλίες στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFFF. Το κέντρο ψηφιακών τεχνών προγραμματίζει ένα δωμάτιο αφιερωμένο στη ιστορία της τοπικής γειτονιάς, της πόλης, του χώρου και  του πρώην κινηματογράφου. Θα υπάρξει ένα ντοκιμαντέρ για το Resquillín, καθώς ο χώρος είναι γνωστός για την ιστορία του ως παγοδρόμιο, θέατρο, πυγμαχία, κινηματογράφο, μπαρ και τηλεοπτικό στούντιο. Ο Sellas, διευθυντής του IDEAL αναφέρει ότι είναι σημαντικό να δείξουμε σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου και στους ανθρώπους που έχουν περάσει από αυτό.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες: https://idealbarcelona.com/es/

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein