Home / Good Life  / Art & Culture  / Το Ολυμπιακό ντεμπούτο του breaking γιορτάστηκε στην Αρχαία Μεσσήνη! (video)

Το Ολυμπιακό ντεμπούτο του breaking γιορτάστηκε στην Αρχαία Μεσσήνη! (video)

BC Olympics
Το breaking προβάρει τα καλά του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με φιγούρες που κόβουν την ανάσα από τους καλύτερους breakers, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

 

sunni tawfig

Sunni, Tawfiq

 

Από τους δρόμους, τις πλατείες και τις αυθόρμητες σκηνές με “μάχες” ένας προς έναν, o χορός που εξυμνεί τη freestyle κουλτούρα κάνει ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Η σπουδαία αυτή είδηση δε θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους κάποιους από τους καλύτερους breakers του κόσμου, οι οποίοι γιόρτασαν την είδηση της ύψιστης αναγνώρισης του αθλήματός τους.

Με φιγούρες, τρικ κι έναν απίθανο συνδυασμό χορογραφιών, bboys και bgirls, φιναλίστ του Red Bull BC One, δηλώνουν έτοιμοι να διαγωνιστούν σε ολυμπιακό επίπεδο, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα όλου του κόσμου.

 

san andrea madmax

San Andrea, Madmax

 

Το breaking άρχισε να γίνεται δημοφιλές στις αρχές της δεκαετίας του ’70 στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Σήμερα, έχει καταφέρει να κερδίσει την παγκόσμια κοινότητα, διαμορφώνοντας μια μοναδική κουλτούρα που εξυμνεί τον συνδυασμό δύναμης, ευελιξίας, ελέγχου, αντοχής και μουσικότητας.

 

onel sunni

Onel, Sunny

 

Για να γιορτάσουν, λοιπόν, την χαρμόσυνη αυτή ανακοίνωση, οι φιναλίστ του Red Bull BC One 2020 έδωσαν ραντεβού στην Ελλάδα, τη χώρα όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και πιο συγκεκριμένα στο Εκκλησιαστήριο, το Στάδιο και την Παλαίστρα της Αρχαίας Μεσσήνης.

Ανάμεσα σε αυτά τα μοναδικά μνημεία, αλλά και με απόλυτο σεβασμό για τον αρχαιολογικό χώρο, οι διεθνείς breakers εκτέλεσαν κινήσεις και φιγούρες. Το αποτέλεσμα, ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα, όπου το παρελθόν συναντά το παρόν και ο πολιτισμός υποδέχεται μια σύγχρονη μορφή χορού και άθλησης.

 

madmax sidi

Madmax, Sidi

 

Τα bboys και bgirls που ταξίδεψαν μέχρι την Αρχαία Μεσσήνη -ανάμεσά τους και ο Έλληνας breaker Onel- μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τον αντίκτυπο που έχει αυτή η απόφαση, καθώς και για το μέλλον του breaking.

 

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Red Bull BC One για το 2018, Lil Zoo, λέει:

Το γεγονός ότι το breaking γίνεται κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων είναι κάτι όμορφο. Το άθλημά μας παίρνει μεγαλύτερη αξία και φέρνει πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Ειλικρινά ανυπομονώ”.

 

Το B-Girl Sina από την Αυστρία πρόσθεσε:

Κάθε περιοχή έχει διαφορετικό στυλ στο breaking, οπότε θα είναι μία ευκαιρία να μάθουμε διαφορετικές κινήσεις και τεχνικές. Όλο αυτό πραγματικά θα βοηθήσει την επόμενη γενιά να προχωρήσει και να εξελίξει το breaking”.

 

Το bgirl Sunny, που ξεκίνησε το breaking πριν από 12 χρόνια, έδωσε συμβουλές σε όσους ελπίζουν να διαγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ένα μάθημα που έχω μάθει, και που θα ήθελα να περάσω σε αυτούς που θα διαγωνιστούν, είναι να απλά να είναι ο εαυτός τους.

Να είστε αυθεντικοί και αληθινοί για το ποιοι είστε, γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί εκεί έξω που προσποιούνται ότι είναι κάποιοι άλλοι στη σκηνή και νομίζω ότι αυτό φαίνεται.

Αν παρουσιάσετε τον εαυτό σας και είστε ειλικρινείς, είναι η πιο αυθεντική εκπροσώπηση του χορού”.

 

Δες παρακάτω το απίστευτο βίντεο με τα εντυπωσιακά acts των χορευτών!

Photo & video credits: Red Bull Content Pool
 
Κεντρική φωτογραφία:

B-Girl San Andrea από τη Γαλλία, B-Boy Sunni από το Ηνωμένο Βασίλειο, Madmax από το Βέλγιο, Tawfiq από την Ολλανδία, Sidi και B-Boy Onel από την Ελλάδα.

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin