Home / Cozyhome  / Architecture  / Το νέο οικογενειακό αρχοντικό του Nate Berkus και του Jeremiah Brent στη Νέα Υόρκη

Το νέο οικογενειακό αρχοντικό του Nate Berkus και του Jeremiah Brent στη Νέα Υόρκη

 

O Nate Berkus είναι ένας από τους διασημότερους interior designers στον κόσμο. Το έργο του έχει παρουσιαστεί στο Architectural Digest και στη VOGUE. Συμπεριλαμβάνεται στο “A-List” του ELLE DÉCOR των κορυφαίων σχεδιαστών του κόσμου.

Ο Jeremiah Brent είναι ένας εξίσου γνωστός interior designer, του οποίου το έργο έχει προβληθεί στο Architectural Digest και το Harper’s Bazaar. Ήταν ο οικοδεσπότης της βραβευμένης εκπομπής Emmy show, Home Made Simple για δύο σεζόν.

 

 

 

 

Το ταλαντούχο gay ζευγάρι είναι παντρεμένο με 2 παιδιά και παρουσιάζουν την τηλεοπτική εκπομπή “Nate & Jeremiah By Design”, η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017. Ζούσαν εδώ και κάποια χρόνια με τα παιδιά τους στο Λος Άντζελες. Μέχρι που αποφάσισαν να επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη και να μετατρέψουν το Νεοϋορκέζικο διαμέρισμα στο πιο ζεστό οικογενειακό σπίτι. Όταν κατοικούσαν στο Λος Άντζελες μαγνητοσκόπησαν τρεις σεζόν της εκπομπής τους, καλωσόρισαν τη γέννηση του μωρού τους Oskar και συνέχισαν να αναπτύσσουν τις ξεχωριστές τους εταιρείες σχεδιασμού.

Ο Nate ανέφερε: «Συνειδητοποίησα ότι η Νέα Υόρκη δεν θα βγει ποτέ από το σύστημα του Jeremiah. Και ήξερα ότι προσωπικά θα ήμουν εξίσου χαρούμενος. Ο Jeremiah πάντα λέει ότι αυτό που σε κρατά είναι ο τόπος είτε ο χώρος. Αυτό που μετρά περισσότερο είναι το μέρος».

 

 

 

 

Ευτυχώς, το ζευγάρι ξέρει πολύ καλά πώς να μετατρέπει τέσσερις τοίχους σε σπίτι. Όταν αντίκρισαν το αρχοντικό 3,400 τετραγωνικών ποδιών, συμφώνησαν αμέσως ότι τους ταιριάζει απόλυτα. Είχε μόλις πραγματοποιηθεί πλήρης ανακαίνιση, από την καλωδίωση και τα υδραυλικά μέχρι και τα πλακάκια στο μπάνιο. Όμως το σπίτι ήταν άδειο δίχως έμπνευση. Η δουλειά τους είχε ως στόχο να δώσει ξανά ζωή στο χώρο. Ξεκίνησαν σχεδιάζοντας μια βιβλιοθήκη διπλού ύψους από λευκή βελανιδιά για να ζεσταίνει το σαλόνι αλλά και να παρέχει τον απαραίτητο χώρο για τα βιβλία, τις οικογενειακές φωτογραφίες και τα κεραμικά. Ο Nate λέει: «Δεν ήθελα να ζήσω χωρίς αυτές τις κορνίζες – τις έχω σε όποιο σπίτι και αν μένω, τα τελευταία 15 χρόνια». Η βιβλιοθήκη από λευκή βελανιδιά είναι ένα μικρό επίτευγμα της μηχανικής. Το πάνω μέρος της είναι τόσο βαρύ, που για να σταθεροποιηθεί, βιδώθηκε στον εξωτερικό τοίχο. «Είναι το αγαπημένο μου απ’ ότι κάναμε εδώ».

 

 

 

 

 

 

 

 

Η μετακόμιση τους από την Καλιφόρνια σε συνδυασμό με την ανακαίνιση του αρχοντικού της Νέας Υόρκης ήταν επώδυνη. Μετακόμισαν κάποια έπιπλα στα γραφεία τους, άλλα κομμάτια αποθηκεύτηκαν ενώ τα περισσότερα τα πούλησαν στο κατάστημα 1stdibs του Berkus. Ξεχώρισαν κάποια μαγειρικά σκεύη τους. Πούλησαν τα ράφια ρούχων στο The RealReal.

Ο Berkus αναφέρει ότι: «Το παλιό σαλόνι μας είχε 30 έπιπλα, αυτό έχει έξι! Αλλά αυτό που βλέπετε είναι το καλύτερο». Πρόσθεσαν  ένα εξαιρετικό κάλυμμα τοίχου με ύφανση καλαθιού, ιταλικού μανδύα του 18ου αιώνα και βελούδινη μοκέτα.

 

 

 

 

 

Στον πρώτο όροφο, η κύρια σουίτα δεν προσέφερε αρκετό χώρο ντουλάπας. «Ο Bill Blass είπε ότι η γκαρνταρόμπα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το μπάνιο», λέει ο Berkus. Για αυτό τον λόγο έκλεψαν χώρο από το μπάνιο για να επεκτείνουν τους  χώρους αποθήκευσης. Και ενώ το υπνοδωμάτιο φαίνεται μικρό, προσφέρει στον υπέρτατο βαθμό ηρεμία και άνεση. Χρησιμοποιήθηκαν τοίχοι από ασβεστοκονίαμα, μοκέτα ιβουάρ και ένα ραβδωτό ντουλάπι που σχεδίασαν για να κρύψουν την τηλεόραση. 

 

 

 

Ο Berkus  επισημαίνει: «Δεν χρειαζόμαστε ένα τεράστιο υπνοδωμάτιο με 20 καθιστικούς χώρους .

Ναι, ποιος έρχεται; προσθέτει ο Brent. Κανένας εκτός, φυσικά από την Poppy και τον Oskar, που προτιμούν να προκαλούν χάος στο υπόγειο playroom τους ή να περπατούν γύρω από την κουζίνα, όταν ο Brent φτιάχνει τις αγαπημένες τους τηγανίτες. Το καλύτερο μέρος είναι όταν απλά γυρίζουμε το πόμολο της πόρτας και ολόκληρη η πόλη είναι ακριβώς έξω».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: architecturaldigest

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein