Home / Men  / Το ιδανικό smartphone για digital detox

Το ιδανικό smartphone για digital detox

Το ιδανικό smartphone για digital detox
Με αυτό το smartphone θα κάνεις ψηφιακό detox.

Ο λόγος για το smartphone, Light Phone II, το οποίο κατασκευάστηκε ακριβώς για αυτό, για ένα αποτελεσματικό digital detox στην πιο πολυβομβαρδιμένη -από πληροφορία και ψηφιακές εμπειρίες- εποχή.

 

Το ιδανικό smartphone για digital detox

Η σύγχρονη καθημερινότητα μας θέλει συνεχώς online και alert. Όμως αυτός ο συνεχής digital βομβαρδισμός μας εξουθενώνει σωματικά, πνευματικά και ψυχικά. Η εταιρία Light, δημιουργώντας το παρόν κινητό τηλέφωνο, ήθελε να χαρίσει στο κοινό, ένα λειτουργικό διάλειμμα από το smartphone τους.

Το ιδανικό smartphone για digital detox

Το digital detox είναι μια πραγματική ανάγκη σήμερα. Η ολοένα και αυξανόμενη εξάρτησή μας από την ψηφιακή τεχνολογία -καθώς και η υποχρεωτική μας συνεχής ενασχόληση με αυτή- μπορεί σύμφωνα με μελέτες να έχει αρνητικές επιδράσεις στην ψυχολογία και την κοινωνικότητά μας.

 

Η εταιρία Light ακολουθώντας το “break from your smartphone” σχεδίασε και κατασκεύασε το 4G LTE κινητό, Light Phone II.  Πρόκειται για ένα κινητό που φτιάχτηκε για να απολαμβάνει ο χρήστης ποιοτικό χρόνο χωρίς περισπασμούς. Το κινητό διαθέτει λειτουργίες όπως είναι φυσικά η λειτουργία κλήσεων και αποστολής μηνυμάτων, ρολόι και ξυπνητήρι, καθώς και λειτουργία hotspot. Ο χρήστης βέβαια μπορεί να προσθέσει κάποιες λειτουργίες όπως είναι η αναπαραγωγή μουσικής και podcast. Πρέπει όμως να γνωρίζεις πως δεν διαθέτει υποστήριξη για social media, email και αναζήτηση στο διαδίκτυο. Άλλωστε έχει δημιουργηθεί ακριβώς για να σε βοηθήσει να κάνεις digital detox. 

Σε αυτό συνηγορεί και το minimal design του. To smartphone είναι ελαφρύ και πρακτικό, ενώ κυκλοφορεί σε δύο χρώματα. Στο κομψό λευκό και το επίσης elegant και απλό μαύρο.

 

Το menu του είναι απλό και εύκολο, απαλλαγμένο από περιττές λειτουργίες. Ακόμη, η μπαταρία του διαρκεί για 1 – 2 μέρες χρήσης.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα στο thelightphone.com

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!