Home / Good Life  / “Το απόλυτο βιβλίο της νηστείας” από τον Άκη Πετρετζίκη

“Το απόλυτο βιβλίο της νηστείας” από τον Άκη Πετρετζίκη

nisteia petretzikis
Ο αγαπημένος chef Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει το έκτο του βιβλίο, “Το απόλυτο βιβλίο της νηστείας”!

 

Το έκτο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη κυκλοφόρησε με τίτλο “Το απόλυτο βιβλίο της νηστείας”. Ο αγαπημένος chef συγκεντρώνει εδώ πεντανόστιμες συνταγές, ιδανικές για όσους νηστεύουν, για όσους έχουν αποκλείσει το κρέας από τη ζωή τους, αλλά και για εκείνους που απλώς θα ήθελαν να μειώσουν το κρέας από τη διατροφή τους.

 

 

Όπως αναφέρει ο αγαπημένος chef στο εισαγωγικό του σημείωμα,

“Θυμάμαι στα παιδικά μου χρόνια, η Τετάρτη και η Παρασκευή ήταν μέρες νηστείας για την οικογένεια. Συνήθως είχαμε όσπρια ή κάτι λαδερό. Μέσα από αυτή τη μακροχρόνια παράδοση άρχισα να εκτιμώ τη θρεπτικότητα και τη γευστικότητα αυτών των φαγητών και συνειδητοποίησα ότι η νηστεία αποτελεί κομμάτι της ελληνικής -και όχι μόνο- διατροφής και μας φέρνει πιο κοντά σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ενώ προσφέρει μια διατροφική ισορροπία στην καθημερινότητά μας.”

 

 

Στις 240 σελίδες του καινούργιου βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, δεν ανακαλύπτουμε μόνο τις λαχταριστές συνταγές του Άκη. Ο chef μας ενημερώνει για τα do’s & don’ts της νηστείας και για τις διαφορές και ομοιότητές της με τον βιγκανισμό. Παράλληλα, μοιράζεται έναν διατροφικό οδηγό αυστηρής χορτοφαγίας και πολύτιμες συμβουλές για το μαγείρεμα.

 

book new petretzikis

 

Οι υπέροχες φωτογραφίες του βιβλίου ανήκουν στον Γιάννη Μπορομπόκα, ενώ το food styling επιμελούνται ο ίδιος ο chef και η Άρτεμις Τσίπη.

 

Βρείτε “Το απόλυτο βιβλίο της νηστείας” στις Εκδόσεις Ψυχογιός και στο akiseshop.

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin