Home / Family  / Το αντηλιακό είναι must have για ένα ξένοιαστο και ασφαλές καλοκαίρι!

Το αντηλιακό είναι must have για ένα ξένοιαστο και ασφαλές καλοκαίρι!

Έξυπνα tips για το πώς να επιλέγουμε το κατάλληλο αντηλιακό για τα παιδιά και πώς να το εφαρμόζουμε.

 

Πολύ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις διακοπές, που τόσο ονειρευόμαστε. Ωστόσο, οι διακοπές για τους γονείς είναι μια διαδικασία, που μπορεί να προβεί αγχωτική και για κάποιους περίπλοκη. Πρέπει να υπάρχει μεγάλη οργάνωση και να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας θα παραμείνουν ασφαλή και θα διασκεδάσουν.

 

Από τα πιο πρωτεύοντα πράγματα που πρέπει να φροντίσετε είναι η σωστή επιλογή του αντηλιακού. Αρχικά, πρέπει να είναι συμβατή με τον τύπο και την απόχρωση της επιδερμίδας του παιδιού σας και να μην προκαλεί δερματικές ή αλλεργικές αντιδράσεις. Προσέχετε να αναγράφονται στο πίσω μέρος η προστασία που προσφέρει και η ημερομηνία λήξης.

 

 

Δίνουμε προσοχή στο δείκτη SPF που περιέχει, καθώς και τους αστερίσκους που μπορεί να αναγράφονται σε κάποια, ανάλογα με την προστασία. Το κατάλληλο για τα παιδιά είναι 3 αστερίσκοι και δείκτης προστασίας 50. Εφαρμόζουμε το αντηλιακό μισή ώρα πριν την πρώτη έκθεση του παιδιού στον ήλιο και ανανεώνουμε 2-3 φορές, ανάλογα με την παραμονή στην παραλία. Δε ξεχνάμε να βάζουμε και στις βόλτες στην πόλη, ενώ προσπαθούμε να το κάνουμε μια ευχάριστη διαδικασία. Βάλτε και εσείς μπροστά στα παιδιά, για να σας πάρουν ως παράδειγμα, ή μετατρέψτε το σε παιχνίδι π.χ. ζωγραφίζοντας φατσούλες.

 

Μερικά από τα καλύτερα της αγοράς.

 

Frezyderm

Courtesy of Frezyderm

 

La Roche Posay

Courtesy of La Roche Posay

 

Vichy

Courtesy of Vichy

 

Avene

Courtesy of Avene

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.