Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τι να προσέξετε στο πασχαλινό τραπέζι

Τι να προσέξετε στο πασχαλινό τραπέζι

Τι να προσέξετε στο πασχαλινό τραπέζι
Πώς θα φάτε πιο υγιεινά και “διαιτητικά” στο πασχαλινό τραπέζι. 

Το προσμένουμε με ανυπομονησία και λαχτάρα. Φέτος οι συνθήκες είναι διαφορετικές, ίσως και για αυτό η λαχτάρα μας να είναι μεγαλύτερη. Μαζί όμως με την απόλαυση έρχονται στο πασχαλινό τραπέζι και οι υπερβολές, καθώς τρώμε πολύ παραπάνω από όσο μπορούμε και ¨χαλάμε¨ σε χρόνο ρεκόρ τη διατροφή μας. Ιδού διατροφικά tips για να μην ξεφύγετε το φετινό Πάσχα και να απολαύσετε το αρνί χωρίς ενοχές. 

 

Τι να προσέξετε στο πασχαλινό τραπέζι

 

 

Εμπλουτίστε το πασχαλινό τραπέζι με σαλάτες.

Φέτος εμπλουτίστε το πασχαλινό τραπέζι με περισσότερες σαλάτες και εποχιακά λαχανικά -καλύτερα όχι τηγανητά- και γεμίστε το πιάτο σας συχνά με αυτά. Οι σαλάτες και τα λαχανικά είναι πολύ υγιεινά και όχι τόσο θερμιδογόνα και θα σας βοηθήσουν να χορτάσετε ισορροπώντας παράλληλα τη λιπαρότητα του αρνιού. 

 

Αφήστε το ψωμί. 

Γιατί να φάτε ψωμί και να επιβαρυνθείτε θερμιδικά όταν μπορείτε να φάτε άλλους υδατάνθρακες όπως πατάτες ή ρύζι που συνοδεύουν άριστα το κυρίως γεύμα σας; 

 

Φάτε τα τηγανητά με μέτρο. 

Οι τηγανητοί μεζέδες είναι πολύ επιβαρυντικοί για τη γραμμή μας. Αν τους αγαπάτε, φυσικά θα έχετε στο τραπέζι σας και θα τους απολαύσετε, αλλά με μέτρο. Θυμηθείτε πως όσο νόστιμοι κι αν είναι, οι υπερβολές στις ποσότητες  και οι καταχρήσεις θα σας κοστίσουν. 

 

Τι να προσέξετε στο πασχαλινό τραπέζι

 

 

Μην υπερβάλλετε με το αλκοόλ.

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ και προτιμήστε ποτά όπως κόκκινο κρασί ή μπύρα αντί για ούζο ή τσίπουρο. Τέλος, στραφείτε απαραίτητα στα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη. 

 
Και για επιδόρπιο; 

Μετά από το πλούσιο και απολαυστικό γεύμα μας είναι καλό να επιλέξουμε ένα επιδόρπιο ελαφρύ. Καλές ιδέες για επιδόρπιο στο πασχαλινό τραπέζι είναι μία φρουτοσαλάτα με μέλι, κανέλα και λίγο παγωτό βανίλια ή λίγο γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.

 

 

Καλό και υγιεινό Πάσχα!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!