Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τι να προσέξετε πριν το πασχαλινό τραπέζι

Τι να προσέξετε πριν το πασχαλινό τραπέζι

Τι να προσέξετε πριν το πασχαλινό τραπέζι
Τι να φάτε πριν το πασχαλινό τραπέζι για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας και να μην σπάσετε τη νηστεία.

Λίγο πριν τελειώσει η Μεγάλη Εβδομάδα, έρθει η Ανάσταση και έπειτα το πλούσιο πασχαλινό τραπέζι πρέπει να προσαρμόσετε τη διατροφή σας στα δεδομένα της νηστείας, να κάνετε μία φυσική αποτοξίνωση και να προετοιμάσετε τον οργανισμό σας ώστε να μην υποστεί σοκ το βράδυ της Ανάστασης, αλλά και την Κυριακή του Πάσχα.

 

Τι να προσέξετε πριν το πασχαλινό τραπέζι

 

Τι μπορείτε να φάτε

Προτιμήστε να καταναλώσετε περισσότερα λαχανικά και φρούτα, τα οποία επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της νηστείας και ταυτόχρονα είναι πλούσιες πηγές βιταμινών και αντιοξειδωτικών συστατικών. Ακόμη, μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα, νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών που θα σας χορτάσουν. 

Όταν πεινάτε αρκετά και θέλετε να τσιμπήσετε κάτι, αποφύγετε καλύτερα το ψωμί που θα σας δώσει επιπλέον θερμίδες και προτιμήστε ένα ελαφρύ σνακ από ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί και κατά προτίμηση οι ανάλατοι είναι καλές πηγές πολυακόρεστου λίπους, αλλά και πολλών ιχνοστοιχείων και ινών. Τέλος, είναι νόστιμοι, σας χαρίζουν ενέργεια και σας βοηθούν να κατευνάσετε για κάποια ώρα την πείνα σας. 

 

Καταναλώστε όσπρια. Αν δεν σας αρέσουν οι κλασικές σούπες που κάνουμε με τα όσπρια, φτιάξτε σαλάτες με όσπρια και άλλα λαχανικά. Η φακή ή τα φασόλια για παράδειγμα αποτελούν σούπερ βάση για μία υπέροχη, νόστιμη σαλάτα που θα σας χορτάσει.  

 

 
Προτιμήστε το ταχίνι γιατί είναι καλή πηγή αμινοξέων όπως είναι η αργινίνη και η λευκίνη. Το ταχίνι αποτελεί μία ευεργετική τροφή για τον οργανισμό μας καθώς περιέχει ακόμη πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά συστατικά, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο και τέλος, σελήνιο.  

Αν αγαπάτε τις σούπες οι μέρες αυτές αποτελούν την ιδανική συγκυρία για να τις μαγειρέψετε και να τις καταναλώσετε. Φτιάξτε απαλές σούπες λαχανικών, όπως ντοματόσουπα και συνοδέψτε με κριτσίνια για να δώσετε επιπλέον γεύση στο γεύμα σας. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!