Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τι να κάνετε για να μην παχύνετε όταν έχετε σχέση

Τι να κάνετε για να μην παχύνετε όταν έχετε σχέση

Τι να κάνετε για να μην παχύνετε όταν έχετε σχέση
3 μυστικά για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας όταν είστε σε σχέση. 

Δεν είναι μυστικό. Τα ζευγάρια τείνουν να βάζουν βάρος, ενώ βλέπουμε πολλές φορές φίλες μας να παίρνουν κιλά μετά από λίγους μήνες σχέσεις. Τι μπορούμε να κάνουμε; 

 

 

 

Καταναλώστε μικρότερες μερίδες από εκείνον. 

Ο οργανισμός του φίλου σας καίει παραπάνω θερμίδες από ό,τι καίτε εσείς, καθώς ο μεταβολικός ρυθμός είναι διαφορετικός για τα δύο φύλα. Ως εκ τούτου πρέπει να προσέχετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε και ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι αν πρώτον μετράτε τις θερμίδες σας ή δεύτερον -πιο εύκολο και λιγότερο χρονοβόρο- αν προσέχετε τις μερίδες του φαγητού. Βάλτε λοιπόν στο πιάτο σας μικρότερη ποσότητα φαγητού, για να αποφύγετε τα παραπάνω κιλά και φυσικά να ελέγχετε το βάρος σας. 

 

 

Κάντε μαζί δραστηριότητες. 

Ένας άλλος τρόπος για να μην βάλετε βάρος όταν έχετε σχέση αλλά και να διασκεδάζετε μαζί με το ταίρι σας, είναι να σηκωθείτε και οι δύο από τον καναπέ και να κάνετε μαζί κάποια δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να μην περνάτε τον κοινό ελεύθερό σας χρόνο στο σπίτι βλέποντας ταινίες, αλλά να πηγαίνετε παρέα για περιπάτους, να γραφτείτε μαζί γυμναστήριο, να δοκιμάσετε εναλλακτικά σπορ και φυσικά να μην παραβλέπετε την ερωτική σας ζωή. Το σεξ αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και όσο πιο θερμοί είστε τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε. Τέλος, σύμφωνα με τις μελέτες με μισή ώρα ερωτικής πράξης μπορούμε να αποβάλουμε από πάνω μας μέχρι και 140 θερμίδες. 

 

 

Τι να κάνετε για να μην παχύνετε όταν έχετε σχέση

 

 

Συνεργαστείτε με το ταίρι σας. 

Αν θέλετε και οι δύο να χάσετε βάρος, τότε πρέπει να συνεργαστείτε και να έχετε ως κοινό στόχο την απώλεια βάρους. Πολυάριθμες έρευνες δείχνουν πως τα ζευγάρια που κάνουν από μαζί προσπάθεια να χάσουν βάρος, έχουν επιτυχημένα αποτελέσματα. Τι γίνεται όμως αν ο σύντροφός σας δεν θέλει να χάσει βάρος; Τότε πρέπει να ζητήσετε την στήριξή του. Όταν ο σύντροφός σας είναι υποστηρικτικός και δεν σας δελεάζει με σοκολάτες και άλλες θερμιδογόνες τροφές, είναι περισσότερο πιθανό να πετύχετε τον στόχο σας και να φτάσετε στο επιθυμητό για εσάς βάρος. 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!