Home / Beauty  / Τι κάνεις λάθος στον καθαρισμό προσώπου σου;

Τι κάνεις λάθος στον καθαρισμό προσώπου σου;

Τι κάνεις λάθος στον καθαρισμό προσώπου σου;
Κι όμως, μάλλον κάποιες από τις κινήσεις σου είναι λάθος!

Τι μπορεί να κάνεις λάθος όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου; Συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά λάθη στον καθαρισμό του προσώπου σου, που ταλαιπωρούν την επιδερμίδα σου και δεν την αφήνουν να αναζωογονηθεί. Ως γνωστόν ο σωστός καθαρισμός του προσώπου απομακρύνει τους ρύπους και τις βλαβερές ουσίες από το δέρμα και το βοηθά να είναι πιο υγιές, λαμπερό και σφριγηλό. Αν λοιπόν δεις πως κάνεις ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω, επαναπροσδιόρισε αμέσως την ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου σου. 

 

 

Τι κάνεις λάθος στον καθαρισμό προσώπου σου;

 

 

Χρησιμοποιείς τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.

Ναι είναι βολικά, αλλά πρώτον δεν αφαιρούν τέλεια το μακιγιάζ και πιο πολύ τη μάσκαρα και δεύτερον αφήνουν την επιδερμίδα πιο ξηρή και αφυδατωμένη. Χρησιμοποιείστε καλύτερα μία γενναία ποσότητα από γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ κι αφαιρέστε το μακιγιάζ με βαμβάκι. 

Extra tip: Χρησιμοποιείστε ένα ξεχωριστό προϊόν για το ντεμακιγιάζ των ματιών σας. 

 

 

Πλένεσαι με πολύ ζεστό νερό. 

Είναι ωραία η αίσθηση που αφήνει το ζεστό νεράκι, όμως κάνει κακό στην επιδερμίδα σου. Το πολύ ζεστό νερό αφυδατώνει το δέρμα σου και το κάνει πιο θαμπό. Προτίμησε το χλιαρό νερό και προστάτεψε την επιδερμίδα σου.  

 

 
Κάνεις καθαρισμό προσώπου μόνο το πρωί. 

Το να πλένεις το πρόσωπό σου μόνο το πρωί ή μόνο το βράδυ είναι σημαντικό λάθος, καθώς δεν απομακρύνεις όλους τους ρύπους από αυτό. Το ιδανικό είναι να κάνεις καθαρισμό προσώπου δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, όχι παραπάνω όμως καθώς κι αυτό είναι λάθος και θα δεις το δέρμα σου να λάμπει. 

 

 

Δεν έχεις βρει το κατάλληλο καθαριστικό. 

Αν χρησιμοποιείς λάθος καθαριστικό προσώπου, τότε ο καθαρισμός δεν θα είναι αποτελεσματικός. Πώς όμως θα το καταλάβεις; Η επιδερμίδα σου δεν θα ανταποκρίνεται όπως πρέπει και το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που θέλεις. Βρες το καθαριστικό που είναι κατάλληλο για το τύπο της επιδερμίδας σου και θα δεις τη διαφορά όταν ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς. 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!