Home / Wellness  / Health  / Τι είναι το αγιουρβεδικό μασάζ και γιατί να το δοκιμάσετε;

Τι είναι το αγιουρβεδικό μασάζ και γιατί να το δοκιμάσετε;

Μια μοναδική εμπειρία σωματικής και πνευματικής ευεξίας.

Η Αγιούρ Βέντα ή Αγιουρβέντα σημαίνει “επιστήμη της ζωής” και έχει τις ρίζες της βαθιά, στην ινδική φιλοσοφία. Ιδρυτής της είναι η μυθική οντότητα Ντχανβαντάρι, ιατρός των ντέβα και προστάτης της αγιουρβεδικής ιατρικής.

 

Η Αγιουρβέντα είναι μια ολιστική θεραπευτική μέθοδος, η οποία έχει ως στόχο την υγεία και ισορροπία του σώματος, των αισθήσεων, του νου και της ψυχής, ενώ θεωρείται μητέρα όλων των θεραπειών.

 

Το αγιουρβεδικό μασάζ εφαρμόζεται στα 107 marmas, τα ενεργειακά κέντρα του σώματός μας. Ο ειδικά εκπαιδευμένος θεραπευτής ξεκινά το μασάζ από τα πόδια προς τα πάνω, με ανάλογες κινήσεις και χρησιμοποιώντας βότανα και λάδια, καθιστώντας το μια ιδιαίτερη τελετουργία.

 

 

 

Το αγιουρβεδικό μασάζ αναζωογονεί σώμα και ψυχή, απαλλάσσει από μυικούς πόνους, ενεργοποιεί τη λέμφο, τονώνει τον μεταβολισμό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Μετά την εφαρμογή του, το δέρμα είναι πιο λαμπερό και αναζωογονημένο, ενώ έντονο είναι το αίσθημα της ευεξίας. Η συναισθηματική γαλήνη που δημιουργεί είναι ακόμα ένα από τα πολλά πλεονεκτήματά του, αφού η ένταση και το άγχος μειώνονται δραματικά μετά από μερικές συνεδρίες.

 

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath