Home / Good Life  / Τη Σίφνο δεν μπορείς να μην την ερωτευτείς

Τη Σίφνο δεν μπορείς να μην την ερωτευτείς

Η Σίφνος, το αυθεντικό νησί των Κυκλάδων. 

Ανάμεσα στη Σέριφο και στην Κίμωλο, στις δυτικές Κυκλάδες δεσπόζει αγέρωχη η πανέμορφη Σίφνος. Διάσημη για τα κεραμικά της, τις πανέμορφες παραλίες της, την γραφική της αρχιτεκτονική και τον γνήσιο κυκλαδίτικο αέρα της, αποτελεί κορυφαία ταξιδιωτική επιλογή για το καλοκαίρι. Οι χαλαροί ρυθμοί του νησιού θα σας βοηθήσουν να αποφορτιστείτε και να απολαύσετε τις πιο ήρεμες διακοπές, ενώ τα καταγάλανα νερά της Σίφνου υπόσχονται μαγευτικές στιγμές δίπλα στη θάλασσα. 

 

 

 

 

Must do 

Πάτε για μπανάκι στον Γλυφό, μία από τις όμορφες παραλίες του νησιού. Απλά φροντίστε να έχετε ένα ψυγειάκι μαζί σας με τα απαραίτητα γιατί η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Αυτή άλλωστε είναι και η γοητεία της.

 

Επισκεφθείτε οπωσδήποτε στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Απολλωνίας. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε την λαογραφία του νησιού αλλά και να γνωρίσετε την τέχνη της αγγειοπλαστικής για την οποία είναι φημισμένη η Σίφνος. 

 

Αν βρεθείτε στο νησί μήνα Σεπτέμβρη ετοιμάστε για στιγμές γευσιγνωσίας.  Κάθε χρόνο διοργανώνεται στο νησί το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», όπου αντιπροσωπείες από τα νησιά των Κυκλάδων, και όχι μόνο, συγκεντρώνονται και επιδεικνύουν τις παραδοσιακές τους συνταγές και γεύσεις.

 

Φυσικά πρέπει να κάνετε μία βόλτα στη Χώρα του νησιού, που είναι η Απολλωνία, που έχει πάρει το όνομά της από τον θεό Απόλλωνα και είναι η πρωτεύουσα της Σίφνου από το 1836. 

 

 

 

Good to know

Η Σίφνος έχει μεγάλη παράδοση στη μαγειρική, καθώς είναι η γενέτειρα του κορυφαίου Έλληνα σεφ του 20ου αιώνα, Νίκου Τσελεμεντέ. Οπότε όπως καταλαβαίνετε επιβάλλεται να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές νοστιμιές όπως είναι η ρεβυθάδα, η καπαροσαλάτα, η καλασούνα, η γευστικότατη μυζήθρα της και το αυθεντικό θυμαρίσιο μέλι της. 

 

 

Τις πιο όμορφες στιγμές στη θάλασσα θα περάσετε στη Φασολού, στο Φάρο, στα Σεράλια, στο Αποκοφτό, στα Βρουλίδια, στη Χερρόνησο, στον Πλατύ Γιαλό, στις Καμάρες και στο Βαθύ.

 

Δέκα χιλιόμετρα από την Απολλωνία και λίγο πριν τον Πλατύ Γιαλό, βρίσκεται το πιο δημοφιλές σημείο του νησιού, η Χρυσοπηγή. Εκεί βρίσκεται και το ομώνυμο μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσοπηγής, πολιούχου και προστάτιδας της Σίφνου.  

 

e-sifnos.com

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!