Home / Wellness  / Mind  / Τζιλ Δούκα: Πώς να έχεις ξεκάθαρες προθέσεις και να βάζεις ξεκάθαρους στόχους

Τζιλ Δούκα: Πώς να έχεις ξεκάθαρες προθέσεις και να βάζεις ξεκάθαρους στόχους

πώς να βάζεις ξεκάθαρους στόχους
Αν μέχρι πρότινος πιστεύατε πως η επιλογή στόχων αποτελεί μια τυχαία (και τυχερή) διαδικασία του εγκεφάλου μας, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε!

 

Πόσο σημαντικό είναι να εστιάζουμε σε όσα πραγματικά θέλουμε να επιτύχουμε; Αν μέχρι πρότινος πιστεύατε πως η επιλογή των στόχων μας αποτελεί μια τυχαία (και τυχερή) διαδικασία του εγκεφάλου μας, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε! H επίτευξη των στόχων μας δεν οφείλεται σε μεταφυσικές λειτουργίες, αλλά σε απλές εντολές που στέλνει ο εγκέφαλός μας.

 

Η εκκίνηση της πρόθεσης θέτει σε κίνηση το Reticular Activating System (RAS) του εγκεφάλου, της υπεύθυνης για το φιλτράρισμα των πληροφοριών που δεχόμαστε ομάδας νευρώνων. Η συμμαχία με το RAS κάνει την επίτευξη των στόχων μας υπόθεση άκρως εγκεφαλική! Δώσε, λοιπόν, τις σωστές οδηγίες στο RAS του εγκεφάλου σου και μη χάνεσαι ανάμεσα σε αμέτρητες καλές προθέσεις που οδηγούν σε ένα ακόμα ανυλοποίητο σχέδιο. Η ομάδα αυτή του νευρικού μας συστήματος είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους μας στην προσπάθειά μας να επικεντρώσουμε στην ουσία.

 

Όσο περισσότερες μπερδεμένες εντολές φορτώνουμε στο σύστημά μας, τόσο αποπροσανατολίζουμε το RAS από το να φιλτράρει τις περιττές πληροφορίες και να απομονώσει τις ξένες προς το στόχο μας ενέργειες. Ιεραρχώντας δομημένα τους στόχους και εστιάζοντας στο πιο σημαντικό για εσένα, θα καταφέρεις να στείλεις το σωστό σήμα στο RAS! Και αυτό είναι η αρχή της πολύ μεγάλης αλλαγής!

 

Έχεις, λοιπόν, τον πιο σημαντικό σύμμαχο στο κεφάλι σου, όταν δίνεις στο RAS τα κατάλληλα σήματα δραστηριοποίησης! Ξεκαθάρισε, λοιπόν, στόχους και προθέσεις και δες τη ζωή σου να μεταμορφώνεται!

 

Τζιλ Δούκα MBA, MCC

globalacademyofcoaching.com

 

[email protected]

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & leadership coach, διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching ως Master Certified Coach (ΜCC) και ανήκει στο 4% των coaches παγκοσμίως. Είναι η μόνη Ελληνίδα επίσημο μέλος του Forbes Coaches Council, διακεκριμένη mentor coach και βραβευμένη business mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τρία βιβλία της “Αγάπη Τώρα”, “Ευ Ζην Τώρα” και “Ξαφνικά Τώρα” αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό και έγιναν γρήγορα παγκόσμια Βest sellers. Είναι ομιλήτρια διεθνούς φήμης και διευθύντρια σπουδών στο www.globalacademyofcoaching.com