Home / Wellness  / Mind  / Τελικά γιατί τρως συνέχεια τον τελευταίο καιρό;

Τελικά γιατί τρως συνέχεια τον τελευταίο καιρό;

Τελικά γιατί τρως συνέχεια τον τελευταίο καιρό;
Τρως πολύ το τελευταίο διάστημα; Τι μπορείς να κάνεις.

Αν έχεις παρατηρήσει πως το άγχος σου, οι στιγμές λύπης και οι αρνητικές σκέψεις σε κάνουν να ανοίγεις κάθε λίγο και λιγάκι το ψυγείο, τότε απλά τρως γιατί δεν αισθάνεσαι καλά. Τρως τις όποιες ελλείψεις και απώλειες, το τεταμένο σου στρες, τις απαισιόδοξες σκέψεις σου.
Υπάρχει όμως λύση για να διατηρήσεις τη γραμμή σου και να ανέβεις λίγο.. ψυχολογικά. Το αξίζεις!

 

Τελικά γιατί τρως συνέχεια τον τελευταίο καιρό;

 

 

Το σωστό πλάνο διατροφής θα σε βοηθήσει σημαντικά.

Αν σχεδιάζεις λίγο καλύτερα τον τρόπο που τρως και κάνεις πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές θα βοηθηθείς σημαντικά. Προσπάθησε να επιλέγεις μικρά γεύματα και να τρως συχνά. Αν κάνεις περίπου 4 γεύματα την ημέρα θα μπορείς να ελέγξεις μελλοντικές λιγούρες και να μην πεινάς τόσο.
Ακόμη, φάε έξυπνα. Κατανάλωσε πολλά λαχανικά και φρέσκα φρούτα, πρωτεΐνες αλλά και υδατάνθρακες. Οι τελευταίοι κρατούν την διάθεση σε υψηλά επίπεδα και σας βοηθούν να είστε χαρούμενοι και ήρεμοι.

Δώσε βάση στην ταχύτητα.

Όταν νιώθεις άσχημα και σου έρχεται μια σκέψη κακή στο μυαλό πας αμέσως στο ψυγείο και αρπάζεις μια μεγάλη σοκολάτα. Την τρως τόσο γρήγορα που ούτε έχεις καταλάβει τι έγινε, πώς έγινε.
Αφενός, προσπάθησε να μειώσεις την ταχύτητα με την οποία τρως (φάε πιο ήρεμα) και αφετέρου μην αγοράζεις άλλο σοκολάτες. Και πατατάκια και γλειφιτζούρια και ζελεδάκια και.. και … και…

Ξεκουράσου ψυχικά και σωματικά.

Όταν βρίσκεις λίγο ελεύθερο χρόνο ξεκούρασε το μυαλό σου, απλώς αδειάζοντάς το από τις άσχημες σκέψεις ή κάνοντας κάτι χαλαρωτικό. Τι θα έλεγες για meditation ή για ένα υπέροχο μπάνιο; Θα νιώσεις ευεξία και αμέσως θα αναζωογονηθείς.
Ακόμη, προσπάθησε να κοιμηθείς όσο πρέπει, όσο χρειάζεται ο οργανισμός σου. Η έλλειψη ύπνου είναι δεδομένο πως αυξάνει την όρεξη και δημιουργεί λιγούρες. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει στην υπερφαγία και να σε κάνει μάλιστα ακόμη πιο αγχωμένη από πριν, καθώς η αϋπνία σε εξουθενώνει. Για αυτό αφέσου στην αγκαλιά του Μορφέα για τουλάχιστον 8 ώρες.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!