Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Λάθη και δίαιτα: Τα dont’s του αδυνατίσματος

Λάθη και δίαιτα: Τα dont’s του αδυνατίσματος

Τα dont's του αδυνατίσματος!
Τα πιο συχνά λάθη στη δίαιτα

Ξεκίνησες δίαιτα; Τότε διάβασε τι δεν πρέπει να κάνεις. Γιατί τα λάθη και η δίαιτα δεν πρέπει να πηγαίνουν μαζί.

Τα dont's του αδυνατίσματος!
Ξεχνάμε την άσκηση!

Όταν θέλεις να χάσεις κιλά, δεν πρέπει να εφησυχαστείς μόνο στην διατροφή, παραλείποντας την άσκηση! Η γυμναστική ενισχύει τον μεταβολισμό, αυξάνει τις καύσεις και παίζει καταλυτικό ρόλο στο αδυνάτισμα. Ακόμη, η άσκηση σε βοηθά να ελέγχεις καλύτερα την πείνα σου και να μην υποκύπτεις σε δελεαστικές παρασπονδίες.

Τα dont's του αδυνατίσματος!
Συνεχίζουμε να καπνίζουμε

Είναι γνωστό πως το κάπνισμα προκαλεί βλάβες σχεδόν σε όλα τα όργανα του σώματος, προκαλώντας καρκίνο, καρδιαγγειακά προβλήματα και διάφορες άλλες ασθένειες. Ακόμη και αν έχουμε λοιπόν την ιδέα πως αν κόψουμε το κάπνισμα θα βάλουμε κιλά, πρέπει να σταματήσουμε τη βλαβερή αυτή συνήθεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μας. Τι είναι πιο σημαντικό εν τέλει, η υγεία ή η εικόνα μας;

Τα dont's του αδυνατίσματος!
Δεν έχουμε υπομονή

Η γρήγορη απώλεια κιλών την εβδομάδα μπορεί να φαντάζει σαν καταπληκτική ιδέα, όμως δεν κάνει καλό ούτε στην υγεία, ούτε στη σιλουέτα μας. Γιατί; Οι δίαιτες express καταστρέφουν τον μεταβολισμό μας και εξουθενώνουν τον οργανισμό. Το αποτέλεσμα; Ψυχολογική εξάντληση και απογοήτευση , μακροχρόνια απορρύθμιση του μεταβολικού ρυθμού, αύξηση του λιπώδους ιστού και μεγαλύτερη δυσκολία απώλειας βάρους στην πορεία.

Τα dont's του αδυνατίσματος!
Δεν το έχουμε πάρει απόφαση

Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι πριν ξεκινήσουμε μία ισορροπημένη διατροφή που στοχεύει στην απώλεια βάρους. Η προσπάθεια απώλειας βάρους θα είναι επιτυχημένη όταν είμαστε αποφασιστικοί και έτοιμοι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε, ώστε να δράσουμε με πυγμή και να ακολουθήσουμε το πρόγραμμά μας. Μην ξεχνάς πως η απώλεια βάρους και η υιοθέτηση μίας healthy προσέγγισης, είναι τρόπος ζωής.

Τα dont's του αδυνατίσματος!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!