Home / Wellness  / Health  / Τα 3 πιο υγιεινά καλοκαιρινά superfoods!

Τα 3 πιο υγιεινά καλοκαιρινά superfoods!

Τα 3 καλοκαιρινά supefoods που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας! 

Συγκεντρώσαμε τα πιο υγιεινά καλοκαιρινά superfoods που έχουν εξαιρετικά οφέλη στον οργανισμό και σας προστατεύουν από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Η ευεργετική δράση των παρακάτω υπερτροφών τα καθιστούν ιδανικά σνακ για το καλοκαιράκι για αυτό φροντίστε να εντάξετε στην διατροφή σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα!  

 
Καρύδα.

H καρύδα και τα παράγωγά της αποτελούν ένα εξαιρετικά υγιεινό superfood που αποδεικνύεται ιδανική επιλογή σνακ για την καλοκαιρινή περίοδο. Το νερό καρύδας είναι ένα αναζωογονητικό ελιξίριο της φύσης που σας κρατά ενυδατωμένους και προστατεύει τον οργανισμό από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Χάρη στα μέταλλα που περιέχει όπως είναι ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο, το ασβέστιο, το κάλιο και το νάτριο μπορεί να θωρακίζει τον οργανισμό σας τις ημέρες που ο υδράργυρος βρίσκεται στο «κόκκινο»!
 
 
 
 
Κεράσια. 
 
Δροσερά και με πλήθος θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων τα κεράσια προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία. Καταναλώστε τα γιατί είναι πολύ μα πολύ αντιοξειδωτικά, έχουν την ικανότητα να μειώνουν τους μυϊκούς πόνους, επιβραδύνουν την γήρανση, έχουν αντικαρκινική δράση και μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά στην αποτοξίνωση και στη διατήρηση υγιούς βάρους. Όπως υποστηρίζουν και οι επιστήμονες όσοι καταναλώνουν τακτικά κεράσια, όχι μόνο δεν έχουν περιττά κιλά, αλλά ταυτόχρονα διαθέτουν χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης και μειωμένο κίνδυνο για έμφραγμα και διαβήτη!
 
 
 
 
 
Αβοκάντο.
 
Το αβοκάντο είναι ένας διατροφικός θησαυρός που χάρη στα πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία, τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και καλά λίπη που παρέχει, ωφελεί τον οργανισμό με ποικίλους τρόπους. Τα αντιοξειδωτικά του προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, οι βιταμίνες του ενισχύουν το ανοσοποιητικό και τα καλά λίπη του συμβάλλουν σε μια ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον, τα αβοκάντο είναι σύμμαχος ομορφιάς σας τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς τα αντιοξειδωτικά, τα αμινοξέα, οι βιταμίνες Ε και C και τα έλαια που περιέχει, βοηθούν στην επανόρθωση των μαλλιών, στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και όπως μελέτες δείχνουν και στη μείωση των ρυτίδων!
 
 
 
 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!