Home / Wellness  / Mind  / Τα σημάδια που μαρτυρούν τις κρυμμένες ανασφάλειές μας

Τα σημάδια που μαρτυρούν τις κρυμμένες ανασφάλειές μας

Πολλές από τις ανασφάλειες που έχουμε οδηγούν σε μια πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση, η οποία επηρεάζει διάφορες πτυχές της ζωής μας.

 

Ο καθένας από εμάς έχει κάποιες ανασφάλειες, μικρότερες ή μεγαλύτερες. Με οποιοδήποτε χαρακτηριστικό μας ή οποιαδήποτε κατάσταση και αν βιώνουμε, αν προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το μέτρο, τότε θα είναι όλα πιο όμορφα. Ούτε η πολύ αυτοπεποίθηση, αλλά ούτε και η λίγη θα μας βοηθήσει στις διάφορες κοινωνικές σχέσεις που αναπτύσσουμε. Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι έχουμε πολλές ανασφάλειες, οι οποίες μας εμποδίζουν να ευτυχήσουμε και να αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας;

 

Συγκρίνουμε συνεχώς τον εαυτό μας με άλλους. Ο καθένας μας είναι μοναδικός και με τη σύγκριση μόνο δυστυχία θα αντιμετωπίζουμε.

 

Δεν υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας. Αν συνεχώς υποχωρούμε, χωρίς να υπερασπιζόμαστε τα πιστεύω μας, χάνουμε τη “φωνή” και το δίκιο μας.

 

Δυσκολευόμαστε να πάρουμε μόνοι μας αποφάσεις. Εμπιστευόμαστε περισσότερο την κρίση των άλλων, καθώς πιστεύουμε πώς η δική μας άποψη θα είναι πιθανώς λανθασμένη.

 

Κάνουμε “πέρα” τις δικές μας ανάγκες. Είναι όμορφο να κάνουμε πράγματα για τους άλλους, αλλά αν λέμε συνεχώς και σε όλα “ναι”, εγκαταλείπουμε τα θέλω μας και δε φροντίζουμε τον εαυτό μας.

 

Δεν δεχόμαστε την κριτική. Έιτε είναι κακή, είτε είναι καλή η κριτική, την θεωρούμε ως τα χειρότερα λόγια που έχουμε ακούσει. Βρίσκοντας τη δύναμη να ακούμε όσα έχουν να μας πουν, σίγουρα θα γίνουμε καλύτεροι.

 

Θυμηθείτε ότι κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά όλοι είναι μοναδικοί!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.