Home / Beauty  / Τα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να μην καείς από τον ήλιο

Τα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να μην καείς από τον ήλιο

Τα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να μην καείς από τον ήλιο
Και αυτά που οφείλεις να κάνεις αν κάηκες. 

Πώς θα κάνεις με ασφάλεια τα μπανάκια σου στη θάλασσα; Για να μην καείτε και να απολαύσετε τις βουτιές σας στην πλαζ βάτε μεγάλη ποσότητα αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας τουλάχιστον μισή ώρα πριν βγείτε στην παραλία και χρησιμοποιείστε οπωσδήποτε καπέλο και γυαλιά ηλίου. Ακόμη, να έχετε πάντα στο νου σας πως ακόμη κι όταν βρίσκεστε μέσα στη θάλασσα εκτίθεστε σε μεγάλο βαθμό στον ήλιο και μπορεί να καείτε, οπότε μπορείτε να προμηθευτείτε ένα αδιάβροχο αντηλιακό για να μην το διακινδυνεύσετε. Και μην ξεχνάτε: Μόλις βγείτε από τη θάλασσα, βάλτε αμέσως αντηλιακό και φροντίστε να το ανανεώνετε πολύ συχνά.  

 

Τα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να μην καείς από τον ήλιο

 

 

Πιες πολύ νερό.

Αν έχεις αφυδατωθεί από την έκθεσή σου στον ήλιο, τότε είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώσεις βαθιά τον οργανισμό σου, από το εσωτερικό. Φρόντισε να πίνεις σίγουρα 8 ποτήρια νερό την ημέρα και να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά. Επίσης απόφυγε για κάποιες μέρες την κατανάλωση αλκοόλ. 

 
Προτίμησε after sun με αγγούρι.

Το αγγουράκι είναι εξαιρετικά ενυδατικό και βοηθά την επιδερμίδα σας να ξεπεράσει την αφυδάτωση. Η ενυδατική του δράση βοηθά στην άμεση και γρήγορη ανάπλαση και επούλωση της επιδερμίδας. Εκτός όμως από το θαυματουργό αγγουράκι, προϊόντα με γιαούρτι και αλόη είναι επίσης ωφέλιμα για την αντιμετώπιση του καψίματος και την ανάπλαση του δέρματος. 

 

Μην ξεχνάς την ενυδατική σου. 

Εκτός από τα after sun προϊόντα, η ενυδατική σας κρέμα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη όταν η επιδερμίδα σας έχει καεί. Προμηθευτείτε ενυδατικές κρέμες με extra ενυδατική δράση και απλώστε αρκετή ποσότητα στο σώμα σας καθημερινά. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!