Home / Lifestyle  / Τα πιο stylish γυαλιά ηλίου φέρουν το όνομα Zylo eyewear

Τα πιο stylish γυαλιά ηλίου φέρουν το όνομα Zylo eyewear

Τα πιο stylish γυαλιά φέρουν το όνομα Zylo eyewear
Zylo eyewear, το brand συνώνυμο του στυλ

Οι ιδρυτές του ξεχωριστού brand Zylo eyewear και των πρωτότυπων και stylish γυαλιών ηλίου φτιαγμένων από ξύλο, Ελένη Βακονδίου και Περικλής Θερριός, μας μιλούν για το πώς ξεκίνησαν το δημιουργικό τους ταξίδι και πώς κατάφεραν να κάνουν τα χειροποίητα ξύλινα γυαλιά τους, must-have items!

 

 
Πότε και πως ξεκίνησε η ιδέα σας για το brand Zylo eyewear;

Η ιδέα προήλθε από μια απλή πρωινή σκέψη το 2013, την οποία όμως εξετάσαμε σοβαρά. Το πρώτο μας μέλημα ήταν να δούμε αν η ιδέα αυτή ήταν όντως εφαρμόσιμη. Επιστρατεύοντας όλες μας τις γνώσεις και τις τεχνικές μας ικανότητες καταλήξαμε στην πρώτη φυσική αποτύπωσή της. Μέσα σε λίγες μέρες και μετά από πολλές δοκιμές είχαμε φτάσει μπροστά στην πρώτη σειρά γυαλιών. Έπειτα αναζητήσαμε τον τρόπο με τον οποίο το τεχνούργημά μας μπορεί να μετατραπεί σε προϊόν. Εκεί ξεκίνησε η πραγματική δουλειά και τότε άρχισε να χτίζεται η ομάδα της Ζylo eyewear. Ίσως να είναι δύσκολο να μεταφερθεί με λέξεις, αλλά η πορεία της ιδέας, προς την υλοποίηση και τελικά στην έκθεσή της στο κοινό απαιτεί σοβαρότητα και κυρίως συνέπεια. Σοβαρότητα και όχι σοβαροφάνεια. Μας αρέσει να διασκεδάζουμε κατά τη διάρκεια της εργασίας μας και έτσι την αντιμετωπίζουμε και την επικοινωνούμε.

 

Γυαλιά που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι!

 

Ποια ήταν η προηγούμενη ασχολία σας, πριν κάνετε το βήμα για δική σας επιχείρηση και πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να τα καταφέρετε στα χρόνια της κρίσης;

Το ξύλο για εμάς δεν ήταν κάτι καινούριο. Ασχολούμασταν με ξύλινες κατασκευές πολύ καιρό πριν φτιάξουμε ξύλινα γυαλιά. Σχεδιάζαμε και κατασκευάζαμε από καρέκλες μέχρι αλατοπίπερα και οτιδήποτε άλλο μας περνούσε από το μυαλό. Μας αρέσει πολύ η επαφή με το ξύλο, η ζεστασιά που προσδίδει, καθώς και η μυρωδιά του. Θεωρούμε πως είναι ένα υλικό με το όποιο μπορείς να έρθεις πολύ κοντά και να δημιουργήσεις μαζί του.

Δυσκολίες υπήρχαν και θα υπάρχουν, το ζήτημα είναι πώς τις αντιμετωπίζεις. Η Σύρος μας βοηθάει στο να έχουμε καθαρό μυαλό και να μην αναλωνόμαστε με την καθημερινότητα. Ο κόσμος εδώ έχει τον χρόνο και την θέληση να σε ακούσει και να σε βοηθήσει και δεν βλέπει με καχυποψία τις κινήσεις και τις προσπάθειές σου. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν κυρίως οικονομικές. Για τις δοκιμές μας χρειαστήκαμε ένα αρκετά μεγάλο ποσό, το οποίο δεν διαθέταμε. Ακόμη μια δυσκολία ήταν η επιλογή των πρώτων υλών για τους πειραματισμούς μας και τις δοκιμές μας. Στην αρχή δεν είχαμε άμεση πρόσβαση με το υλικό και έπρεπε να μελετήσουμε πολύ ώστε να μην γίνει άσκοπη εξάντληση των οικονομικών μας πόρων. Η συγκεκριμένη δυσκολία όμως μας έδωσε γνώσεις για την ορθή του χρήση και την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του.

 

 
Γιατί επιλέξατε το ξύλο και τι σας εμπνέει για τα επόμενα σχέδια;

Το ξύλο για εμάς δεν ήταν κάτι καινούριο. Ασχολούμασταν με ξύλινες κατασκευές πολύ καιρό πριν φτιάξουμε ξύλινα γυαλιά. Τα πλεονεκτήματα του ξύλου είναι πολλά. Το ξύλο είναι ένα υλικό που σου επιτρέπει να δώσεις μορφή σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου αν έχεις υπομονή και αγαπάς αυτό που κάνεις. Σε συνδέει άμεσα με την φύση και σε βάζει στη διαδικασία να ζήσεις μια διαφορετική ιστορία, βγαλμένη από μια άλλη εποχή. Αυτό πιστεύουμε ότι συνδέει τα γυαλιά με οποιονδήποτε επιθυμεί να τα αποκτήσει. Μια νοσταλγία και την ευχαρίστηση να αγκαλιάζει το πρόσωπο σου ένα υλικό βγαλμένο από την φύση.

 
Τα γυαλιά σας ταξιδεύουν και στο εξωτερικό. Σε ποιες χώρες μπορεί να βρει κανείς τα γυαλιά σας;

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία μας, η Ελλάδα μας έχει στηρίξει πολύ και αναγνωρίζει πλέον την δουλειά μας. Οι κινήσεις μας προς το εξωτερικό γίνονται με αργό αλλά σταθερό ρυθμό.

 

 

Πώς καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα ισχυρό brand name με επιτυχία τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό;

Η ποιότητα για εμάς δεν είναι απλά μια λέξη. Ποιότητα για εμάς είναι όλη η δουλειά μας, είναι η φιλοσοφία μας και ο τρόπος να ξεχωρίσουμε. Δεν επαναπαυόμαστε ποτέ, κάθε χρόνο αφιερώνουμε 1-2 μήνες για την εξέλιξη αυτού που κάνουμε. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να εδραιώσουμε το υλικό στην φυσική του μορφή στον τομέα των οπτικών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ένα ποιοτικό προϊόν και η ποιότητα είναι αυτή που αναγνωρίζεται αμέσως στην δουλειά μας.

 

Ποιες είναι οι τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την άνοιξη- καλοκαίρι 2019;

Σίγουρα θα πρέπει να συμπεριλάβετε στην συλλογή σας τα Limited edition γυαλιά ηλίου THE FISHING BOAT PROJECT από το ξύλο μιας παλιάς ψαρόβαρκας και τη συλλογή NOHMA κατασκευασμένη από το ξύλο των βαρελιών του κόκκινου κρασιού από το κτήμα Παλυβός στη Νεμέα.

 

 

 

The making process

Τα πιο stylish γυαλιά φέρουν το όνομα Zylo eyewear

 

Q&A

Λατρεύω τη Σύρο γιατί: Η Σύρος έχει κάτι που δεν το έχει κανένα άλλο νησί. Έχει ένα κράμα πολιτισμών και υπέροχη αρχιτεκτονική. Είναι μια αυτόνομη κοινωνία που δεν χάνει ποτέ τον χαρακτήρα της. Έχει μια ωραία γαλήνη και είναι πάντα γοητευτική και φορτισμένη με μια αίσθηση πολιτισμού και παράδοσης.

Αγαπημένος μου προορισμός εκτός Ελλάδος: Αγαπημένος μας προορισμός στο εξωτερικό είναι ένα πολύ μικρό χωριό 50 κατοίκων, το Mariengasse, το οποίο βρίσκεται μόλις 1 ώρα από την Βιέννη. Μερικές μέρες σε ένα μικρό σπίτι φίλων περιτριγυρισμένο με γρασίδι, δέντρα και γάτες που κάνουν τις βόλτες τους μας ηρεμεί και μας ξεκουράζει.

Καλοκαίρι για μένα σημαίνει: Καλοκαίρι για εμάς είναι κάτι πέρα από μια εποχή, είναι φως, ήλιος, θάλασσα και ανεμελιά.

Μελλοντικός μου στόχος είναι: Στόχος μας είναι η Zylo να καταφέρει να εδραιώσει το ξύλο στον τομέα των οπτικών. Ξέρετε, το ξύλο ως βασικό υλικό έχει αποτραβηχτεί από το σύγχρονο σκηνικό των γυαλιών ηλίου – ή ακόμη δεν είχε και τη θέση του ποτέ σε αυτό-. Έχουμε συνηθίσει ρητίνες, πλαστικά, acetate και μεταλλικά κράματα στα γυαλιά ηλίου. Υλικά που μας απομακρύνουν από την ανθρώπινη υπόστασή μας. Η επιστροφή ενός τέτοιου υλικού σε ένα τέτοιο αντικείμενο, προσδίδει και υπενθυμίζει την ανθρώπινη καταβολή των προϊόντων. Φτιάχνονται για να καλύπτουν ανάγκες, με όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινο τρόπο.

Αγαπημένο μου καλοκαιρινό item: Τα αγαπημένα μας Zylo γυαλιά ηλίου φυσικά και πιο συγκεκριμένα τα Marlin in Black nBeige και τα Oscar Phee, διακοσμημένα με φύκια από τις παραλίες της Σύρου.

 

 

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το brand με τα stylish γυαλιά στο www.zyloeyewear.com

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!