Home / Wellness  / Health  / Τα πιο υγιεινά και diet friendly σνακ

Τα πιο υγιεινά και diet friendly σνακ

Επιλογές σνακ που προστατεύουν την υγεία και τη σιλουέτα σας. 

Είναι πολύ υγιεινά και θρεπτικά και αν τα καταναλώνετε σε μικρές μερίδες θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Συγκεντρώσαμε νόστιμα σνακ, που θα σταματήσουν τις λιγούρες σας και θα κρατούν τα επίπεδα ενέργειάς σας ψηλά καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. 

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικά για την υγεία μας; Σύμφωνα με τους διατροφολόγους είναι καλό να καταναλώνουμε 5 γεύματα την ημέρα, τα τρία κύρια που είναι το πρωινό, το μεσημεριανό και το πιο ελαφρύ βραδινό και τα δύο ενδιάμεσα γεύματα ή αλλιώς σνακ. Τα έξυπνα σνακ είναι πολύ σημαντικά για τη υγεία μας, καθώς σύμφωνα με πολλαπλές μελέτες δεν συμβάλλουν μόνο στον έλεγχο του βάρους μας, αλλά προωθούν τη μείωση του λίπους, θέτουν υπό έλεγχο τα επίπεδα ισνουλίνης στο αίμα και μεταξύ άλλων συνεισφέρουν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου μας. 

 

 

Μία χούφτα με ξηρούς καρπούς. 

Με θερμίδες που κυμαίνονται από τις 180 – 200 και τα πολλαπλά οφέλη των ξηρών καρπών, όπως είναι τα καλά λιπαρά, το ποσοστό πρωτεΐνης και φυτικών ινών, οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα τέλειο σνακ. Κάντε ένα μείγμα από αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια Αιγίνης και καρύδια σε ποσότητα λίγο μικρότερη από τη χούφτα σας και απολαύστε. 

 

Τα πιο υγιεινά και diet friendly σνακ

 

 

Γιαούρτι με μούρα. 

Προτιμήστε το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και για επιπλέον γεύση προσθέστε μούρα περίπου 10-15 τεμάχια. Έχετε πολλές επιλογές όπως goji berries, αποξηραμένα βατόμουρα, κράνμπερις, τροπικά acai berries ή και σμέουρα. 

 

Τα πιο υγιεινά και diet friendly σνακ

 

 

Φέτες μήλου με φυστικοβούτυρο. 

Εάν θέλετε να γευτείτε κάτι γλυκό, αυτή η επιλογή σνακ θα σας δικαιώσει. Κόψτε το μήλο σε φετούλες και προσθέστε από πάνω μία γενναία κουταλιά φυστικοβούτυρου. Το μήλο θα σας εφοδιάσει με βιταμίνες και φυτικές ίνες, ενώ το επίσης ευεργετικό φυστικοβούτυρο θα δώσει τη γλυκύτητα που αποζητάτε. 

 

Τα πιο υγιεινά και diet friendly σνακ

 
Τυρί cottage με λιναρόσπορο και κανέλα.

Το τυρί cottage είναι ελαφρύ και ο λιναρόσπορος ένα πραγματικό superfood, που περιέχει ανάμεσα στα λοιπά ωφέλιμα συστατικά του πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας. Τέλος, η κανέλα έχει αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και αντιμυκητιακή δράση ενώ σύμφωνα με έρευνες μειώνει την LDL ή αλλιώς “κακή χοληστερόλη”. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!