Home / Family  / Τα πιο συχνά λάθη διατροφής των γονιών

Τα πιο συχνά λάθη διατροφής των γονιών

Τα 3 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γονείς στην διατροφή των παιδιών.

Η διατροφή των παιδιών αποδεικνύεται συχνά πραγματική πρόκληση για τους γονείς. Ποια είναι όμως τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς και μπορεί να απομακρύνουν τα παιδιά από την σωστή και ισσορροπημένη διατροφή που θα τους παρέχει τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή τους;

 

Δεν λαμβάνετε υπόψιν τις διατροφικές του προτιμήσεις.

Το να αγνοείτε τις διατροφικές προτιμήσεις ή μη των παιδιών σας σίγουρα δεν είναι κάτι καλό. Είναι πολύ σημαντικό να παρατηρείτε και να γνωρίζετε ποιες γέυσεις αγαπούν τα παιδιά σας ή ποιες γεύσεις αποδοκιμάζουν ώστε να κάνετε ένα σωστό σχεδιασμό προετοιμασίας φαγητού. Όταν γνωρίζετε τι δεν αρέσει στους μικρούς γευσιγνώστες είναι πολύ πιο έυκολο να προγραμματίσετε τα γεύματα αλλά και να προσπαθήσετε σιγά σιγά να τα παροτρύνετε να δοκιμάσουν νέες γεύσεις.

 

 

Δεν δίνετε στα παιδιά χρόνο να δοκιμάσουν κάτι νέο.

Η πλειοψηφία των παιδιών προτιμούν να μην καταναλώνουν όσπρια, λαχανικά ή φρούτα μόνο και μόνο επειδή δεν τα γοητεύει ή εμφάνισή τους. Ένα συχνό λάθος που κάνουν οι γονείς είναι πως απογοητέυονται πολύ γρήγορα από την άρνηση των παιδιών να γευτούν συγκεκριμένες τροφές και τα αποσύρουν από το διατροφολόγιο. Προσπαθήστε να δώσετε χρόνο στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις πιο «δύσκολες» για εκείνα γεύσεις και μαγειρέψτε τέτοιου είδους φαγητά παραπάνω απο δυο ή τρεις φορές.

 

Χρησιμοποιείτε συχνά το φαγητό σαν επιβράβευση.

Είναι θεμιτό και αποτελεσματικό κάποιες φορές να χρησιμοποιείτε το φαγητό για να επιβραβέυσετε τα παιδιά, όμως όταν αυτό γίνεται σε μόνιμη βάση μπορεί να φέρει αρνητικά αποτελέσματα. Προσπαθήστε να χρσιμοποιείτε εναλλακτικές ιδέες για να επιβραβεύσετε τα παιδιά όπως μια ωραία βόλτα στο πάρκο, στον παιδότοπο ή μια μαθήματα μαγειρικής που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν μια σωστή διατροφική συνείδηση.  

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!