Home / Cozyhome  / Architecture  / Τα ονειρικά ξύλινα σπίτια του Jacob Witzling-Cabinland

Τα ονειρικά ξύλινα σπίτια του Jacob Witzling-Cabinland

 

Το δημιουργικό δίδυμο Jacob Witzling και η ηθοποιός  Sara Underwood παρουσιάζουν τα τελευταία έργα του πρότζεκτ τους Cabinland. Tο Cabinland περιλαμβάνει ένα συγκρότημα ξύλινων σπιτιών, καλυμμένων από βρύα, στη μέση του δάσους. Οι μικρές καλύβες κατασκευάστηκαν στα δάση του Pacific Northwest, μια μεγάλη περιοχή που απλώνεται από την Βρετανική Κολομβία του Καναδά και φτάνει μέχρι και τις αμερικανικές πολιτείες Αϊντάχο, Όρεγκον και Ουάσινγκτον. Η ομάδα σχεδιασμού έχει μέχρι στιγμής αποδείξει την ικανότητά της να δημιουργεί μοναδικές κατασκευές.

 

 

 

 

Ο designer Jacob αντλεί έμπνευση από το παρελθόν, από τον κόσμο της φαντασίας, τόσο από ταινίες όσο και από βιβλία και γενικότερα από το παιδικό κομμάτι της προσωπικότητάς του, το οποίο προσπαθεί έως και σήμερα να διατηρεί άθικτο και ζωντανό. Στην εφηβεία του ζούσε σ’ ένα ξύλινο σπίτι που φτιάχτηκε τη δεκαετία του 1920, το οποίο ήταν κρυμμένο στο δάσος, κοντά στο πατρικό του σπίτι. Παράλληλα διάβαζε το βιβλίο του αρχιτέκτονα και μηχανικού πατέρα του “Handmade Houses: A Guide to the Woodbutcher’s Art”, που αποτελούσε έναν οδηγό για ξυλουργούς για την κατασκευή ξύλινων και χειροποίητων σπιτιών. Στα 22 του χρόνια, χρησιμοποίησε διάφορα παλιά ξύλα που μάζευε από εργοτάξια και κατάφερε κι έχτισε το πρώτο του wooden house, με μόλις 800 δολάρια, όπου έζησε για τα επόμενα τρία χρόνια.

 

 

 

 

Όλα τα σπίτια του είναι χτισμένα εκτός του δικτύου ενέργειας, χωρίς τρεχούμενο νερό και έχουν σχεδιαστεί για να τροφοδοτούνται από ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί μπαταρίες. Το πόσιμο νερό, το μαγείρεμα και το νερό για το μπάνιο συλλέγονται όλα από ένα πηγάδι, ενώ το μπάνιο βρίσκεται σε ξεχωριστή κατασκευή εξωτερικού χώρου.

 

 

 

Ο Jacob μαζί με τη γυναίκα της ζωής του, την πανέμορφη ηθοποιό και μοντέλο Sara Underwood  δημιούργησε μια τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ την Cabinland. Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρη τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής των ξύλινων σπιτιών. Οι αναρτήσεις τους στα social media εκτόξευσαν τα έργα τους και τα διέδωσαν σε εκατομμύρια followers. Για την επερχόμενη κατασκευή, η ομάδα θα ζήσει στη νεόκτιστη «καμπίνα Diamond», μια ακτινωτά σχεδιασμένη, διώροφη κατοικία που καλύπτεται εξωτερικά με ένα παχύ στρώμα βρύα.

 

 Cabinland: https://www.youtube.com/watch?v=dGOH29uuKwY&t=40s

 

 

Ακολουθούν οι δημιουργίες τους.

 

Cabin 1

 

 

Cabin 2

 

 

Cabin Truck 3

 

 

Cabin 4

 

 

Cabin 5

 

 

Diamond Cabin 6

 

 

Cabin 7

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein