Home / Wellness  / Health  / Τα θεραπευτικά οφέλη της μπύρας στην υγεία

Τα θεραπευτικά οφέλη της μπύρας στην υγεία

Ιδού γιατί η μπύρα είναι ευεργετική για την υγεία.

Ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Οι λάτρεις της μπύρας έχουν ακόμη 7 λόγους, να πίνουν το αγαπημένο τους ποτό!

 

Μειώνει τον κίνδυνο πέτρας στα νεφρά.

Η κατανάλωση μπύρας, όπως και η κατανάλωση νερού αυξάνουν την ποσότητα και ροή των ούρων. Ως αποτέλεσμα, το ουροποιητικό σύστημα λειτουργεί καλύτερα. Ακόμη, η μικρή ποσότητα αλκοόλ που περιέχει, αυξάνει την απέκκριση ασβεστίου. Με τον τρόπο αυτό, μειώνονται οι πιθανότητες ανάπτυξης λίθων στα νεφρά.

 

Προστατεύει από τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Η American Stroke Association, απέδειξε σε πρόσφατη μελέτη της πως οι άνθρωποι καταναλώνουν μπύρα με μέτρο, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα συστατικά που περιέχει βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και εμποδίζουν την εμφάνιση θρόμβων.  

 

Δυναμώνει τα οστά.

Μια μελέτη του 2009 υποστηρίζει ότι τα αυξημένα επίπεδα πυριτίου στην μπύρα μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της οστικής πυκνότητας. Ακόμη, ένα ποτήρι μπύρας την ημέρα, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο θραύσης των οστών, γεγονός που συνεπάγεται ισχυρότερα οστά.

 

Θωρακίζει την καρδιά.

Η μπύρα περιέχει βιταμίνη Β6, η οποία προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Ακόμη, εμποδίζει την πήξη του αίματος και μειώνει τον κίνδυνο εμπλοκών στις στεφανιαίες αρτηρίες. Καθώς βοηθά διευκολύνει την ροή του αίματος, μειώνει τον κίνδυνο φλεγμονής και αποτρέπει την αθηροσκλήρωση.

 

Καταπολεμά την αϋπνία.

Ένα ποτήρι μπύρας το βράδυ, μπορεί να καταπολεμήσει την αϋπνία και να κατευνάσει το άγχος. Η μπύρα αυξάνει την ουσία ντοπαμίνη, και βοηθά να αισθάνεσθε πιο ήρεμοι. Το σώμα αποβάλλει το στρες της ημέρας και είναι πιο εύκολο να κοιμηθείτε.

 

Προλαμβάνει την αναιμία.

Η μπύρα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12 και σε φολικό οξύ, τα οποία αποτρέπουν την εμφάνιση αναιμίας. Ακόμη, η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της φυσιολογικής ανάπτυξης, της καλής μνήμης και της συγκέντρωσης.

 

Συμβάλλει στην μακροζωία.

Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που πίνουν μπύρα ζουν περισσότερο από όσους δεν το κάνουν. Αφενός, η κατανάλωση μπύρας έχει οφέλη στην υγεία, καθώς μεταξύ άλλων ενισχύει την καρδιά και μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη. Αφετέρου, μειώνει το άγχος και κάνει το άτομο πιο χαρούμενο. Για όλα τα παραπάνω, θεωρείται πως αυξάνει την διάρκεια ζωής.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!