Home / Good Life  / Ταξιδέψτε από τον καναπέ σας!

Ταξιδέψτε από τον καναπέ σας!

Νέες πλατφόρμες και εφαρμογές που μας “ταξιδεύουν” στα μνημεία του κόσμου.

Ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολο και ταυτόχρονα αναγκαίο είναι να μείνουμε μέσα στο σπίτι στην παρούσα φάση και άρα να βρούμε τρόπους για να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο δημιουργική.

 

Κι αν για κάποιους τα ταξίδια ήταν τρόπος ζωής, έχουμε καλά νέα, καθώς μπορούν ακόμα να ταξιδέψουν μέσα από τις οθόνες τους και τις νέες πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί, με 3D ξεναγήσεις στα σπουδαιότερα αξιοθέατα ανά τον κόσμο.

 

 

To site www.lookin3d.fr μας ξεναγεί σε σημαντικά αξιοθέατα της Γαλλίας, ενώ η Google μέσα από την πλατφόρμα Heritage on the Edge μας παρουσιάζει μέσω 3D περιήγησης πέντε συνολικά αξιοθέατα, τα οποία ανήκουν στην Κατάλογο Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και βρίσκονται υπό την απειλή των περιβαλλοντικών και κλιματικών αλλαγών. Το project περιλαμβάνει χάρτες, περιήγηση σε επαυξημένη πραγματικότητα (σε πραγματικό χρόνο άμεση ή έμμεση θέαση ενός φυσικού, πραγματικού περιβάλλοντος), καθώς και γνώμες ειδικών αναφορικά με το πώς μπορούμε να προστατέψουμε αυτούς τους “θησαυρούς”. Δείτε τα όλα εδώ.

 

Δείτε εδώ το Κολοσσαίο της Ρώμης, εδώ τις Πυραμίδες της Αιγύπτου, εδώ το Machu Picchu και εδώ το Stonehenge.

 

 

 

Όλα είναι δυνατά αρκεί να θέλεις!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath