Home / Good Life  / Σύμη, ένας μικρός παράδεισος στα Δωδεκάνησα

Σύμη, ένας μικρός παράδεισος στα Δωδεκάνησα

Σύμη, ένας μικρός παράδεισος στα Δωδεκάνησα
Απόδραση στη μικροσκοπική και ονειρική Σύμη. 

Μικρή, αλλά την ίδια στιγμή παραδεισένια. Η Σύμη είναι ένας ονειρικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές, κατακτώντας μονομιάς με την ιδιαίτερη γοητεία του. Ένα από τα πιο γραφικά νησιά του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων, ικανοποιεί τις προσδοκίες των ταξιδιωτών όχι μόνο για το φυσικό της κάλλος, αλλά και για την αρχοντική νησιώτικη αρχιτεκτονική της. 

 

Σύμη, ένας μικρός παράδεισος στα Δωδεκάνησα

 

Must see. 

Μόλις φτάσετε στο νησί μην παραλείψετε να περιηγηθείτε στο Κάστρο των Ιπποτών, στο πιο ψηλό σημείο του λιμανιού, από το οποίο μπορείτε να θαυμάσετε και την καλύτερη θέα στο νησί. 

 

Πάτε μια βόλτα ή επιλέξτε για τη διαμονή σας το γραφικό ψαροχώρι Πέδι, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε τα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας και να δοκιμάσετε τοπικές νοστιμιές στις ταβέρνες του. 

 

Κάντε οπωσδήποτε μια ή πολλές βουτιές στον Όρμο του Πανορμίτη, ο οποίος είναι ένας μικρός και απάνεμος όρμος ιδανικός για κολύμπι. 

 

Σύμη, ένας μικρός παράδεισος στα Δωδεκάνησα

 

 

Ακόμη, πρέπει οπωσδήποτε να θαυμάσετε το μοναστήρι του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σύμης.  

 

Μην παραλείψετε επίσης να πάτε για μπάνιο στην παραλία Μαραθούντα, που θα σας ανταμείψει με τα κρυστάλλινα νερά της. Αν θέλετε βέβαια -και επιβάλλεται-να ανακαλύψετε περισσότερες παραλίες πάρτε το καραβάκι και θα σας πάει σε άλλες πανέμορφες παραλίες όπως αυτή του Αϊ-Γιώργη Δυσάλωνα, της Αγία Μαρίνας, Νανού και της Φωκοσπηλιάς.

 

Σύμη, ένας μικρός παράδεισος στα Δωδεκάνησα

 

 

Good to know. 

Ολόκληρη η Σύμη, αλλά και τα νησάκια που βρίσκονται γύρω από αυτήν κηρύχθηκαν αρχαιολογικοί χώροι από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αφού περιλαμβάνουν 159 θέσεις -χώρους και μνημεία- που καταγράφουν την ιστορία της περιοχής από την προϊστορική εποχή ως τα νεώτερα χρόνια.

 

Η Σύμη είναι γνωστή από τη μυθολογία. Στο νησί, σύμφωνα με την παράδοση γεννήθηκαν οι τρεις Χάριτες. Το σημερινό όνομά της το οφείλει, σύμφωνα με το Διόδωρο το Σικελιώτη, στη Νύμφη Σύμη, που κατά το μύθο ζευγάρωσε με τον Ποσειδώνα, θεό της θάλασσας. Καρπός του έρωτά τους υπήρξε ο Χθόνιος, που έγινε βασιλιάς των πρώτων κατοίκων του νησιού. 

 

Πηγή: Βικιπαίδεια

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!