Home / Family  / Συναρπαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά τις γιορτινές ημέρες

Συναρπαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά τις γιορτινές ημέρες

Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά, στις διακοπές των Χριστουγέννων.

 

Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι ένα διάστημα που ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών αυξάνεται. Τα σχολεία κλείνουν, οι υποχρεώσεις των παιδιών σταματούν για λίγο και εκείνα είναι γεμάτα όρεξη και ενέργεια να βιώσουν νέες εμπειρίες.  Παρακάτω σας προτείνουμε ιδέες για ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να μοιραστείτε με τα παιδιά σας. Οι προτάσεις μας έχουν ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και παράλληλα είναι ιδανικές για να διασκεδάσουν τα παιδιά.

 

Επίσκεψη σε μουσεία.

Η επίσκεψη σε κάποιο μουσείο είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα έξοδος για το παιδί. Παρόλο που στο πρώτο άκουσμα, το παιδί μπορεί να μην ενθουσιάσει ιδιαίτερα, όταν θα επισκεφτείτε το μουσείο είναι σίγουρο πως θα ανακαλύψει τόσα καινούργια πράγματα που θα το συναρπάσουν. Η επίσκεψη στο μουσείο είναι μια εκπαιδευτική εμπειρία για το παιδί που του δίνει την δυνατότητα να αποκτήσει πολύπλευρες γνώσεις μέσα από την παρατήρηση των εκθεμάτων και την συμμετοχή του σε διαδραστικές δραστηριότητες που προσφέρουν πολλά μουσεία. Το παιδί θα διασκεδάσει μέσα από την μουσειακή εμπειρία και σίγουρα θα έχει πολλά να αφηγηθεί στους συμμαθητές ή την δασκάλα του, όταν επιστρέψει στο σχολείο.

 

Έξοδος σε παιδικό θέατρο.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα έξοδος με τα παιδί σας είναι η παρακολούθηση κάποιας παιδικής θεατρικής παράστασης. Η επαφή του παιδιού με το θέατρο έχει πολλαπλά οφέλη για το παιδί. Η παρακολούθηση μιας παιδικής παράστασης κινητοποιεί την φαντασία των μικρών θεατών, συμβάλλει στην πνευματική και αισθητική τους καλλιέργεια και φυσικά τα διασκεδάζει. Ακόμη, οι παιδοψυχολόγοι υποστηρίζουν πως η παρακολούθηση μιας παιδικής θεατρικής παράστασης βοηθά το παιδί να είναι πιο συγκεντρωμένο και αντιλαμβάνεται διαφορετικές πτυχές του κόσμου.

 

Ημερήσιες αποδράσεις.

Μια άλλη ιδέα για να διασκεδάσετε το παιδί σας τις γιορτινές μέρες, είναι να οργανώσετε ημερήσιες αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς. Αν σκοπεύετε να περάσετε τις διακοπές των Χριστουγέννων στην πόλη, μια ημερήσια εκδρομή στην φύση είναι πολύ καλή ιδέα για τα παιδιά. Εκτός από την αλλαγή περιβάλλοντος, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν μια νέα περιοχή, να έρθουν σε επαφή με την φύση ή με αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρει ο προορισμός που θα επιλέξετε.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!