Home / Wellness  / Health  / Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα
Αντιμετωπίστε τον καύσωνα του καλοκαιριού. 

Οι υψηλές θερμοκρασίες πρωταγωνιστούν αυτές τις μέρες και ο καύσωνας σε πολλές περιοχές της χώρας μας ταλαιπωρεί. Είτε βρίσκεστε ακόμη στην πόλη, είτε στις διακοπές ο ανεβασμένος υδράργυρος σας βάζει σε κίνδυνο. Για αυτόν τον λόγο συγκεντρώσαμε μερικά tips και συμβουλές που μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα, να αποφύγουμε τις δυσάρεστες συνέπειές του και να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές ημέρες. 

 

 

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα

 

 

Φορέστε τα “κατάλληλα” καλοκαιρινά ρούχα. 

Προτιμήστε τα αέρινα, βαμβακερά και ανοιχτόχρωμα ρούχα που δεν εγκλωβίζουν τη θερμότητα και μπορούν να σας προστατέψουν από τη ζέστη, αλλά και την αντηλιακή ακτινοβολία. Φορέστε σε κάθε σας έξοδο γυαλιά ηλίου και καπέλο ή μαντήλι και μην ξεχνάτε ποτέ την αντηλιακή ακτινοβολία. Τα ρούχα και τα αξεσουάρ παίζουν κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση του καύσωνα και του καυτού ήλιου. 

 

 

Προφυλαχτείτε από τον ήλιο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να περιορίσετε την έκθεσή σας στον ήλιο και να προστατευτείτε όσο χρειάζεται. Για αρχή αποφύγετε την ηλιοθεραπεία (ναι, μαυρίζετε και κάτω από την ομπρέλα) και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη, κατά προτίμηση σε σημεία που δεν συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, καθώς ο συνωστισμός ανεβάζει τις θερμοκρασίες. Ακόμη, αποφύγετε τις δραστηριότητες που απαιτούν έντονη σωματική προσπάθεια κάτω από τον ήλιο, όπως είναι το τρέξιμο και άλλου είδους ασκήσεις και προτιμήστε το κολύμπι ή το περπάτημα όταν έχει πέσει ο ήλιος.  

 

 

Διατροφή, η σημαντική. 

Φροντίστε ώστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και στα λαχανικά. Περιορίστε τις λιπαρές τροφές όπως είναι τα γεύματα με παχιές σάλτσες, τηγανιτά ή fast food προϊόντα. Τα λιπαρά γεύματα αυξάνουν τις ήδη αυξημένες απαιτήσεις του οργανισμού σας σε υγρά με αποτέλεσμα να σας αφυδατώνουν και να νιώθετε περισσότερο κουρασμένοι. Τέλος, βάλτε στην καθημερινότητά σάς την κατανάλωση πολλών υγρών και νερού και περιορίστε τα αλκοολούχα ποτά, καθώς εντείνουν την αφυδάτωση και εξασθενούν τον οργανισμό.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!