Home / Wellness  / Health  / Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις εποχιακές αλλεργίες

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις εποχιακές αλλεργίες

Αλλεργίες

Άνοιξη σημαίνει ήλιος, μεγαλύτερη ημέρα και ανθισμένα λουλούδια. Για πολλούς όμως σημαίνει εποχιακές αλλεργίες. Δείτε πώς να την αντιμετωπίσετε.

 

Τίποτα πιο ευχάριστο από ένα ανοιξιάτικο τοπίο και καλό καιρό. Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης και η μέρα όσο πάει και μεγαλώνει. Ωστόσο, για κάποιους η άνοιξη σημαίνει εποχιακές αλλεργίες. Ένα γεγονός που δεν τους επιτρέπει να χαρούν όλα τα θετικά της, καθώς ο ερχομός της συνοδεύεται με μια σειρά από συμπτώματα. Όπως είναι λογικό, οι αλλεργίες προκαλούν ενοχλητικό φτέρνισμα, ρινική καταρροή, κ.α.

 

 

Αν λοιπόν ταλαιπωρείστε αρκετά, προσπαθήστε να μην εκτίθεστε πολύ σε χώρους πρασίνου. Αποφύγετε το πολύ φυσικό τοπίο, καθώς η έντονη γύρη μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αλλεργική αντίδραση. Επιλέξτε να κάνετε τους περιπάτους σας τις απογευματινές ώρες. Η απαραίτητη για την έξοδο μάσκα θα προβεί εξαιρετικά χρήσιμη για την αντιμετώπιση της αλλεργίας.

 

 

Αποφύγετε την ύπαρξη λουλουδιών ή φυτών στο σπίτι, κατά τους ανοιξιάτικους μήνες. Επιπλέον, αερίστε το σπίτι όσο είναι απαραίτητο και όχι όλη την ημέρα. Προσπαθήστε να πλύνετε τα ρούχα σας πιο συχνά, ώστε να μη μεταφέρετε τη γύρη, από έξω, στο σπίτι σας. Το πράσινο τσάι είναι ο καλύτερος σύμμαχος, ο οποίος θα καταλαγιάσει τα συμπτώματά σας. Αν, όμως, ταλαιπωρείστε αρκετά, η καλύτερη συμβουλή είναι να επισκεφτείτε έναν ειδικό γιατρό και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.