Home / Family  / Συμβουλές για μαμάδες σε απόγνωση

Συμβουλές για μαμάδες σε απόγνωση

Συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς την μητρότητα.

Οι πιέσεις της καθημερινότητας, που είναι αποτέλεσμα της οικογενειακής ή επαγγελματικής ζωής, αισθάνεσαι πως πολλές φορές σε κάνουν ψυχολογικά αλλά και σωματικά ράκος. Πως όμως μπορείς να βρεις ικανοποίηση και γαλήνη, μέσα σε αυτό στο χάος της μητρότητας;

 

Επιβράβευσε τον εαυτό σου.

Το να είσαι μαμά και μάλιστα καλή μαμά, είναι από μόνο του επίτευγμα. Η μητρότητα είναι μια πλήρης και απαιτητική απασχόληση. Όταν ο προσωπικός σου χρόνος λιγοστεύει και οι υποχρεώσεις σου αυξάνονται, πρέπει να βρεις κάτι που σε ευχαριστεί. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία και την υγεία σου, να κάνεις πράγματα μόνο για τον εαυτό σου. Κάποιο χόμπι ή μια μέρα χαλάρωσης σε spa, θα σε γεμίσουν ικανοποίηση και θα φορτίσουν τις μπαταρίες σου. Προσπάθησε να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για όλα όσα επιτυγχάνεις καθημερινά.

 

Προγραμμάτισε τον ελεύθερο χρόνο σου.

Η μητρότητα είναι σκληρή δουλειά, που απαιτεί όλο σου τον χρόνο, με αποτέλεσμα η έννοια «ελεύθερος χρόνος» να σου μοιάζει άγνωστη. Προγραμμάτισε εξωσχολικές δραστηριότητες για τα παιδιά ώστε να βρεις λίγο χρόνο και για σένα. Έτσι θα έχεις την δυνατότητα να βγεις εκείνη την βόλτα με τις φίλες σου που συνέχεια ακυρώνεις ή να μοιραστείς ένα ρομαντικό δείπνο με τον σύντροφό σου. Ακόμη, μπορείς να κανονίσεις με τις φίλες σου ή τους γονείς σου να κρατήσουν τα παιδιά κάποιες φορές, ώστε να κερδίσεις κάποιον χρόνο για σένα.  

 
Το τέλειο δεν υπάρχει: Αποδέξου το!

Το γεγονός ότι συνδυάζεις την μητρότητα, με την δουλειά σου και καταφέρνεις να είσαι και σύντροφος και φίλη και γυναίκα, σε κάνει από μόνο του superwoman και φυσικά super μαμά! Κάνεις ό,τι μπορείς για όλους και δεν χρειάζεται να επιφορτίζεσαι με περισσότερο στρες, αν κάτι μια μέρα δεν πάει τόσο καλά. Είσαι δικαιολογημένη να κάνεις λάθη ή να αποτύχεις, και οφείλεις να το αποδεχτείς. Δεν περνούν όλα από τον έλεγχό σου και είναι πολύ φυσικό κάποια στιγμή κάτι να πάει στραβά. Οπότε μην αυτοτιμωρείσαι, απλά αποδέξου πως το τέλειο είναι μια ουτοπία.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!