Home / Cozyhome  / Architecture  / Σουίτες-δεντρόσπιτα στις Άλπεις, μας “ταξιδεύουν” στο πιο όμορφο χειμερινό τοπίο

Σουίτες-δεντρόσπιτα στις Άλπεις, μας “ταξιδεύουν” στο πιο όμορφο χειμερινό τοπίο

Το ιταλικό studio αρχιτεκτονικής, Network of Architecture (NOA), έδωσε “σάρκα και οστά” σε ένα από τα μεγαλύτερα παιδικά μας όνειρα, δημιουργώντας μια σειρά από πολυτελή δεντρόσπιτα, σαν προέκταση του ξενοδοχείου Parc Hotel Florian στο Νότιο Τιρόλο, στο αλπικό χωριό Siusi allo Sciliar.

 

Η “συστάδα” των 10 συνολικά δεντρόσπιτων, τα οποία στηρίζονται επάνω σε ξύλινους στύλους, ονομάζεται Floris και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας, με θέα την χιονισμένη οροσειρά των Δολομιτών.

 

 

Οι αρχιτέκτονες ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις ιδιαίτερες συνθήκες  του τοπίου, με μία κατασκευή, η οποία αποτελεί μεν συνέχεια του κυρίως ξενοδοχείου, αλλά καθώς είναι υπερυψωμένη αφήνει το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα, επιτρέποντας την πλήρη πρόσβαση στο έδαφος, που μένει ανέπαφο από κάτω τους. 

 

 

Το σχεδιαστικό concept είχε ως στόχο, οι επισκέπτες να νιώσουν κομμάτι του πάρκου που κύκλωνε το ήδη υπάρχον Parc Hotel Florian, κάτι που οδήγησε τελικά στη δημιουργία των δεντρόσπιτων.

 

 

Καθένα από αυτά, αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, με πέντε δωμάτια σε κάθε όροφο. Για να γίνει πιο δυναμική η αρχιτεκτονική, τα δωμάτια έχουν τοποθετηθεί το ένα πάνω στο άλλο με μία ελαφριά κλίση, ακολουθώντας τη φυσική δομή του γύρω τοπίου.

 

Το σαλόνι κάθε σουίτας οδηγεί σε μία προστατευμένη  βεράντα, ενώ συρόμενες πόρτες συνδέουν τους εσωτερικούς με τους εξωτερικούς χώρους.

 

 

Το υπνοδωμάτιο και η σαόυνα περιβάλλονται από τζάμι, για πλήρη θέαση στο πάρκο, και μόνο τα μπάνια είναι οι μοναδικοί πλήρως απομονωμένοι χώροι στη σουίτα.

 

 

Στη βεράντα οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν σε μια πανεμορφη καθιστική κατασκευή που θυμίζει αιώρα.

 

 

 

 

Το μπάνιο από το σαλόνι διαχωρίζει μια ξεχωριστή διακοσμητική μονάδα με νιπτήρα και καθρέφτη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά και σαν γραφείο, ενώ η ντουζιέρα βρίσκεται ανάμεσα στο μπάνιο και τη σάουνα, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να απολάυσουν στιγμέςαναζωογόνησης, πάντα με θέα το υπέροχο τοπίο.

Για το εσωτερικό κάθε “δεντρόσπιτου” χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά και γήινες αποχρώσεις, με πατώματα από ξύλο βελανιδιάς και πράσινα πλακίδια. Στο εξωτερικό έχουν τοποθετηθεί φυτά, ώστε να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερη συνοχή με το φυσικό τοπίο, στο οποίο εντάσσονται τα “δεντρόσπιτα”.

 

 

www.floris.hotelflorian.it

Πηγή: Dezeen

Φωτογραφίες: Alex Filz.

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath