Home / Family  / Σκύλος με ανορεξία: Τα 5 επικρατέστερα αίτια που πρέπει να προσέξετε

Σκύλος με ανορεξία: Τα 5 επικρατέστερα αίτια που πρέπει να προσέξετε

Σκύλος

Συγκεντρώσαμε 5 πιθανούς λόγους που εξηγούν γιατί ο σκύλος σας δεν έχει όρεξη να φάει.

 

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα σκυλάκια ενθουσιάζονται με την τροφή τους και πάντα τρώνε με μεγάλη λαιμαργία. Ζηλεύουν οτιδήποτε και αν τρώει ο ιδιοκτήτης τους και επιθυμούν όλο και μεγαλύτερη μερίδα. Ωστόσο, κάποιες φορές υπάρχει πιθανότητα ο σκύλος σας να παρουσιάζει μια ανορεξία και να μη θέλει να φάει το απαραίτητο γεύμα του. Αυτή η έλλειψη όρεξης είναι ικανή να κρούσει τον κώδωνα για σημαντικά προβλήματα υγείας ή κακής ποιότητας φαγητού.

 

 

Τις περισσότερες φορές η ανορεξία συνδέεται με οδοντικά προβλήματα. Ένα χαλασμένο ή σπασμένο δοντάκι προκαλεί πόνο κάθε φορά που το σκυλάκι τρώει και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η πιθανότητα κάποιας στομαχικής ή φαρμακευτικής διαταραχής. Κάποιο από τα φάρμακα που πήρε ή κάτι που έφαγε, ίσως και κατά λάθος, το απωθούν από την τροφή του. Σε αυτές τις περιπτώσεις  το ραντεβού σε έναν κτηνίατρο είναι απαραίτητο.

 

 

Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μπορεί το φαγητό του να έχει χαλάσει ή να είναι κακής ποιότητας. Ελέγξτε καλά την ημερομηνία λήξης και τα συστατικά από το οποίο είναι φτιαγμένο. Χαρίστε στο σκύλο σας το καλύτερο γεύμα για να είναι υγιής και χαρούμενος. Κλείνοντας, η ψυχολογία του διαδραματίζει και αυτή σημαντικό ρόλο στην όρεξη του. Η απότομη αλλαγή συνηθειών ή σπιτιού ίσως να δημιουργήσουν προσαρμοστικά προβλήματα. Υπάρχει άγχος και ανησυχία από την πλευρά του, τα οποία χάρη στη φροντίδα και την αγάπη σας θα ξεπεραστούν. Η ανορεξία μπορεί να μαρτυρήσει προβλήματα τα οποία δεν πρέπει να ξεφύγουν της προσοχής σας.

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.