Home / Wellness  / Health  / Σε ταλαιπωρεί ο πονοκέφαλος; Διώξτον φυσικά

Σε ταλαιπωρεί ο πονοκέφαλος; Διώξτον φυσικά

Σε ταλαιπωρεί ο πονοκέφαλος; Διώξτον φυσικά
Ενοχλητικός πονοκέφαλος: Τι να κάνεις.

Όλοι μας έχουμε υποφέρει, ο πονοκέφαλος δεν κάνει διακρίσεις αλλά αντιμετωπίζεται και φυσικά. Τι να κάνεις πριν καταφύγεις σε κάποιο αναλγητικό;

 

Σε ταλαιπωρεί ο πονοκέφαλος; Διώξτον φυσικά

 

Δοκίμασε τη γιόγκα.

Η άσκηση και ιδιαίτερα μορφές της όπως η γιόγκα και το πιλάτες που βασίζονται στις βαθιές αναπνοές μπορούν να απαλύνουν την κεφαλαλγία. Ακόμη, ο διαλογισμός μπορεί να σε βοηθήσει. Το meditation καταπολεμά το στρες, που είναι ένας από τους βασικούς λόγους εμφάνισης του πονοκεφάλου.

 

Ενυδατώσου.

Η αφυδάτωση είναι συχνά ένας λόγος που ο πονοκέφαλος κάνει την εμφάνισή του. Πιες αμέσως νερό και προγραμμάτισε να καταναλώνεις περισσότερα ποτήρια σε πιο τακτική βάση, καθημερινά.

 

Σκέψου το μασάζ.

Ο πονοκέφαλος μπορεί να απομακρυνθεί με ένα καλό μασάζ. Το μασάζ σε όλο το σώμα αλλά και στην περιοχή του κεφαλιού, του προσώπου και του αυχένα φαίνεται να ανακουφίζει το άλγος και συχνά να το προλαμβάνει.

 

Ξεκουράσου. 

Αν νιώθεις πως το κεφάλι σου πάει να σπάει η ξεκούραση θα σε βοηθήσει να διώξεις την ένταση από το κεφάλι σου και να χαλαρώσεις.

 

Φάε τις 5 παρακάτω τροφές:
  • Καφεΐνη: Μία κούπα από τον αγαπημένο σου καφέ, από πράσινο ή και μαύρο τσάι απομακρύνει τον πονοκέφαλο. Πιες ροφήματα με καφεΐνη όμως μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, αλλιώς δεν θα μπορείς να κοιμηθείς και θα έχεις υπερένταση.
  • Σουσάμι: Όταν πονάει ο κεφάλι σου φάε ένα κουλουράκι Θεσσαλονίκης. Το σουσάμι του είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μια θρεπτική ουσία που σταθεροποιεί τα επίπεδα των οιστρογόνων, αποτρέποντας τις ημικρανίες. Ακόμη, έχει L-αργινίνη, η οποία συμβάλλει στην πρόληψη των ισχυρών πονοκεφάλων και ημικρανιών.

  • Λιπαρά ψάρια: Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος μπορούν να μειώσουν τον πόνο των χρόνιων πονοκεφάλων, ανακουφίζοντάς σε από τον πόνο.

  • Σπανάκι: Τι θα έλεγες για μία νοστιμότατη σαλάτα με σπανάκι; Το συγκεκριμένο λαχανικό έχει ριβοφλαβίνη, έναν τύπο βιταμίνης Β που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην πρόληψη των ημικρανιών.
  • Αμύγδαλα: Περιέχουν μαγνήσιο που βοηθά στην πρόληψη της ημικρανίας.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!