Home / Wellness  / Health  / Ρυτίδες τέλος. Οι 5 τροφές που θα σε κρατήσουν νέα

Ρυτίδες τέλος. Οι 5 τροφές που θα σε κρατήσουν νέα

Με αυτές τις 5 τροφές θα αποχαιρετήσεις τις ρυτίδες. 

Τα χρόνια περνούν και εσύ, όπως άλλωστε όλες οι γυναίκες, δεν θέλεις να αφήσουν το σημάδι τους πάνω στο πρόσωπο και το δέρμα σου. Πώς όμως μπορείς να καθυστερήσεις τα αδυσώπητα σημάδια του χρόνου;

Με αυτές τις 5 τροφές μπορείς να ξεγελάσεις τον χρόνο και να διατηρήσεις το πρόσωπο σου νεανικό και λαμπερό.

 

Extra παρθένο ελαιόλαδο.

Το extra παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές τροφές. Το ελαιόλαδο, κύριο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνουν τους κίνδυνους βλάβης από τον ήλιο. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών ασθενειών που συνδέονται με τη γήρανση. Ακόμη, χάρη στα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχει, βοηθά στην ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος.

 

Ρόδια.

Από τα πιο υγιεινά φρούτα, τα ρόδια είναι γνωστά για την υψηλή αντιοξειδωτική τους δράση. Προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία και επιπλέον βοηθούν στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος. Έρευνες δείχνουν πως βοηθούν και στην αύξηση παραγωγής κολλαγόνου.

 

Αβοκάντο.

Τα αβοκάντο παρομοίως προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή έκθεση και χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά και στις αντιοξειδωτικές ουσίες λουτεΐνη και ζεαξανθίνη,  παρέχει επιπλέον προστασία της επιδερμίδας. Είναι πλούσια σε υγιή λίπη, φυτικές ίνες, αρκετές βιταμίνες και μέταλλα που είναι ευεργετικά για την υγεία και βοηθούν στην καταπολέμηση φλεγμονών.

 

Λαχανικά.

Τα πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες λαχανικά, είναι ιδιαίτερα θρεπτικά για τον οργανισμό. Ακόμη, είναι πλούσια σε καροτενοειδή όπως η βήτα καροτίνη με αποτέλεσμα να προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία και τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες οδηγούν σε γήρανση του δέρματος. Επιπλέον, πολλά λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και άρα οδηγεί σε πιο σφριγηλό και νεανικό δέρμα.

 

Λιναρόσπορος.

Σε παλαιότερες μελέτες αποδείχθηκε πως γυναίκες που κατανάλωναν λιναρόσπορο για 12 εβδομάδες εμφάνισαν περισσότερο λεία και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Ο λιναρόσπορος έχει εξαιρετικά οφέλη για την υγεία και μεταξύ άλλων αποτελεί πλούσια πηγή ενός λιπαρού οξέος ωμέγα-3 που ονομάζεται ALA. Το ALA προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία και μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!