Home / Famous Talks  / Ρούλα Σταματοπούλου: “Το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς είναι να είσαι ο εαυτός σου!”

Ρούλα Σταματοπούλου: “Το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς είναι να είσαι ο εαυτός σου!”

Έχει επιμεληθεί το μακιγιάζ μιας μακράς λίστας  προσωπικοτήτων, ενώ την εμπιστεύεται ένας μεγάλος αριθμός, από τους πιο αναγνωρίσιμους Έλληνες. Η Ρούλα Σταματοπούλου δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού αποτελεί  μια από τις πιο έμπειρες και καταξιωμένες Ελληνίδες make up artists. Η αγάπη της για το μακιγιάζ είχε ήδη φανεί από μικρή ηλικία, ένα χόμπυ που τελικά έγινε επάγγελμα. Μέσα από το προσωπικό της site, www.roulastamatopoulou.com, θέλει να  μεταφέρει τον ενθουσιασμό και την εμπειρία που έχει αποκτήσει στο make up και σε άλλες γυναίκες, μέσα από άκρως ενδιαφέροντα θέματα ομορφιάς αλλά και tutorials. Η ίδια, μας μιλά για τα δικά της αγαπημένα, δίνει χρήσιμες συμβουλές και αποκαλύπτει μυστικά ομορφιάς, που όλες θα θέλαμε να ξέρουμε!

 

 

Λάτρευες από μικρή το μακιγιάζ; Πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να εκδηλώνει ενδιαφέρον για τον χώρο της ομορφιάς;

Η κλίση μου στο μακιγιάζ είχε φανεί από μικρή ηλικία, μέσω της αγάπης μου για την ζωγραφική. Μεγαλώνοντας, άρχισα να πειραματίζομαι με το μακιγιάζ, πoτέ, όμως, δεν είχα φανταστεί ότι θα μετατρέψω το χόμπυ μου σε επάγγελμα. Η αγάπη μου για την ομορφιά και την ευεξία, με οδήγησαν στο κόσμο της αισθητικής. Ξεκίνησα τις σπουδές μου σε σχολή αισθητικής, μαθαίνοντας τις ανατομίες κάθε προσώπου, και γενικότερα τις ανάγκες κάθε τύπου επιδερμίδας. Διατήρησα δικό μου στούντιο αισθητικής για αρκετά χρόνια, αλλά ο χώρος της μόδας πάντα με μάγευε. Όλες, λοιπόν, αυτές οι γνώσεις και οι σπουδές μου με βοήθησαν πολύ στην καριέρα μου σαν make up artist, γιατί «πάντρεψα» το μακιγιάζ με την αισθητική, οπότε ήξερα να δουλεύω ένα πρόσωπο, από μέσα προς τα έξω.

 

 

Γνωρίζουμε ότι έχεις παρακολουθήσει σεμινάρια make up στην Αμερική. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία και τι αποκόμισες; Θα έλεγες ότι είναι απαραίτητο για έναν make up artist, να εκπαιδευτεί στο εξωτερικό;

Τα σεμινάρια που παρακολούθησα στην Αμερική, ήταν μια εμπειρία που με βοήθησε και με εξέλιξε ως επαγγελματία. Σημαντικό είναι, βέβαια, αυτά που μαθαίνει κανείς, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, να τα κάνει δικά του, να τα προσαρμόζει στη δική του αισθητική και προσωπικότητα σαν make up artist. Μπορώ να πω, πάντως, πως η Ελλάδα έχει καλές σχολές μακιγιάζ και δεν είναι απαραίτητο να εκπαιδευτεί κάποιος στο εξωτερικό. Αυτό που θα κάνει έναν make up artist να ξεχωρίσει είναι η αντίληψη, η φιλοσοφία και η προσωπικότητα που έχει στο μακιγιάζ του.

 

 

 

Υπήρξες για χρόνια make up ambassador των σημαντικότερων beauty brands, όπως Bobbie Brown, Max Factor, Rimmel, Bourjois κ.α. Ποια στοιχεία πρέπει να συγκεντρώνει ένας make up artist για να τον εμπιστευθούν τόσο μεγάλες εταιρείες και πώς νιώθεις για αυτές τις σημαντικές συνεργασίες;

Με τις συγκεκριμένες εταιρείες έχουμε κοινή αισθητική και φιλοσοφία. Πιστεύω πως με επέλεξαν, καθώς με αντιπροσωπεύουν στο 100%. Νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων που με εμπιστεύτηκαν, έμαθα αρκετά μέσα από αυτές τις συνεργασίες και με εξέλιξαν. Ήταν μια πολύτιμη εμπειρία.

 

 

Σε εμπιστεύονται, όμως, και τα διασημότερα ονόματα της ελληνικής showbiz, όπως η Ελένη Μενεγάκη, ο Σάκης Ρουβάς, η Άννα Βίσση, η Ρούλα Κορομηλά , η Ναταλία Γερμανού, η Πέγκυ Ζήνα, η Έλλη Κοκκίνου, η Σίσσυ Χριστίδου κ.α. Πώς προσεγγίζεις κάθε φορά το μακιγιάζ που θεωρείς ότι ταιριάζει σε κάποιον; Mπορείς να μας αποκαλύψεις κάποια από τα μυστικά που ακολουθείς;

Κάθε πρόσωπο το βάφω διαφορετικά, καθώς όλοι είμαστε μοναδικοί, επομένως, και το μακιγιάζ είναι διαφορετικό. Το μότο μου εξάλλου είναι «Το μυστικό της ομορφιάς είναι απλό… να είσαι ο εαυτός σου», αποφεύγω τις υπερβολές, λατρεύω τις λαμπερές και φυσικές βάσεις και πάντα ακολουθώ τις φυσικές γραμμές του πρόσωπου. Στόχος μου είναι μέσα από το μακιγιάζ μου, να αναδεικνύω τα δυνατά χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου.

 

 

Μέσα από το site σου, www.roulastamatopoulou.com, μας «ταξιδεύεις» στον κόσμο της ομορφιάς, με tips, μυστικά μακιγιάζ, make up trends αλλά και χρήσιμα tutorials. Mίλησέ μας γι’ αυτό το όμορφο εγχείρημα και όσα θέλεις να επικοινωνήσει στο κοινό, για τον κόσμο της ομορφιάς.

Η ιδέα αυτή δεν ήταν δική μου, με παρότρυναν τα άτομα που με παρακολουθούσαν τόσα χρόνια, και μου ζητούσαν να τους δώσω συμβουλές. Όταν ήρθε η κατάλληλη ώρα και στιγμή, το έκανα πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι κάτι απλό, χρειάζεται αρκετό χρόνο και συνεχή προσπάθεια. To feedback, όμως, που παίρνω είναι τόσο δυνατό και θετικό, που μου δίνει ώθηση στο να παρουσιάζω νέες τάσεις και να ανανεώνω το περιεχόμενο συνεχώς. Μέσω του site μεταφέρω τον ενθουσιασμό, τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκτήσει στο make up και στο skincare, και σε άλλες γυναίκες. Από το μηνύματα που δέχομαι, καταλαβαίνω πως τα tutorials μου λειτουργούν ως masterclasses για πολλά κορίτσια.

 

 

 

Τι θα βρει κάποιος αν ανοίξει τώρα το νεσεσέρ σου; Αγαπημένα σου προϊόντα;

Λίγα και καλά προϊόντα, τα απολύτως απαραίτητα για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ. Για παράδειγμα ένα lip balm, ένα nude και ένα έντονο κραγιόν, ένα μαύρο μολύβι, μια πούδρα κ.α. Μια αντηλιακή, μπορεί να μην χωράει στο νεσεσέρ μου, όμως δε φεύγω από το σπίτι ποτέ αν δεν την έχω βάλει. Είναι από τα αγαπημένα μου προϊόντα. Μάλιστα, πολλές φορές τη χρησιμοποιώ και ως βάση για το μακιγιάζ μου.

 

 

 

Τι δεν πρέπει να παραλείπει ποτέ μια γυναίκα από το καθημερινό της μακιγιάζ και τι θα ήταν καλό να αποφεύγει;

Θεωρώ πως τα απαραίτητα είναι δύο: η σωστή ενυδάτωση και όσο άφορα το μακιγιάζ το ρουζ, καθώς προσφέρει υγεία και ζωντάνια στο πρόσωπο, ακόμα και όταν είμαστε άβαφες. Αποφεύγω την έντονη βάση και την πολλή ποσότητα πούδρας, δηλαδή, το cakey εφέ.

 

 

Το μακιγιάζ έχει τους δικούς του ηλικιακούς κανόνες; Μια γυναίκα στα 20+ μπορεί να έχει το ίδιο μακιγιάζ με μια γυναίκα στα 40+;

Όσο είμαστε πιο νέες σε ηλικία, μπορούμε να πειραματιστούμε με πολλές τάσεις , τολμηρά και extreme μακιγιάζ. Όσο μεγαλώνουμε, ο στόχος μας είναι να φαινόμαστε φρέσκες και κομψές, χωρίς υπερβολές. Βέβαια, κάθε γυναίκα έχει τη δική της προσωπικότητα και αυτή γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, τι μπορεί να υποστηρίξει.

 

 

Ένα make up trend που λατρεύεις και ένα που δε θα υιοθετούσες ποτέ.

Δεν θα υιοθετούσα ποτέ το trend των graphic eyes, αν και έχω κάνει tutorial, και σαν αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Αυτό, όμως, που λατρεύω, είναι τα  smokey eyes.

 

 

 

Πώς επηρέασε η κατάσταση του lockdown το κομμάτι του μακιγιάζ; Πώς μπορούμε να παραμείνουμε όμορφες ακόμα και μέσα στο σπίτι;

Tο lockdown μας επηρέασε σε πολλούς τομείς, και αναγκαστήκαμε όλοι να προσαρμόσουμε τις ζωές μας, βάσει αυτού. Εγώ προσωπικά, στο πρώτο lockdown είχα αφήσει τον εαυτό μου. Θέλω να πω πως δε βαφόμουν τόσο, φορούσα συνέχεια φόρμες… Από το δεύτερο lockdown και μετά, ίσως γιατί αρχίζαμε και προσαρμοζόμασταν, ήμουν γενικότερα πιο περιποιημένη. Μπορώ να πω πως έκανα πράγματα για εμένα, που δεν έκανα ούτε πριν ξεκινήσει όλο αυτό με την πανδημία. Πλέον, έχω καταλάβει πώς πρέπει να λειτουργούμε, να ντυνόμαστε όμορφα, να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αισθανόμαστε καθημερινά καλύτερα, κάτι που κάνει καλό σαφώς και στην ψυχολογία μας. Πρέπει να κοιτάμε ξεχωριστά την κάθε ημέρα.

 

 

Υπάρχει κάποια celebrity του εξωτερικού που θαυμάζεις τόσο για το μακιγιάζ όσο και για το στυλ της;

Την Linda Hallberg, όχι μόνο για την αισθητική της στο μακιγιάζ, αλλά και για το ενδιαφέρον στυλ της.

 

 

Ποια είναι τα hot make up trends για το 2021;

Οι έντονες αποχρώσεις σκιών στα μάτια, τα graphic eyes και οι δροσερές και φυσικές βάσεις με λάμψεις.

 

 

Ο δικός σου δεκάλογος για ένα άψογο μακιγιάζ:

1.Ενυδάτωση

2.Primer

3.Corrector

4.Foundation

5.Concealer

6.Brow pencil

7. Mascara

8.Contour

9.Blush 

10. Lipstick

 

 

Ποια είναι κατά την γνώμη σου τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο μακιγιάζ τους;

Οι βαριές βάσεις και οι λάθος αποχρώσεις foundation και concealer, αλλά και ο λάθος σχηματισμός των φρυδιών.

 

Μπορούν όλοι να φορέσουν το κόκκινο κραγιόν; Σε κάθε ηλικία;

Φυσικά, ανάλογα όμως πώς θα το συνδυάσει η κάθε γυναίκα και με το υπόλοιπο μακιγιάζ.

 

 

 

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα μας;

Τα πινέλα μας θα πρέπει να τα καθαρίζουμε σχολαστικά. Εξαρτάται πάντα από τη χρήση. Εγώ ως make up artist τα καθαρίζω καθημερινά. Τα υπόλοιπα κορίτσια μπορούν κάθε 7-10 μέρες.

 

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο beauty trend, που θα συνιστούσες σε όλες τις γυναίκες να ακολουθήσουν;

Οι φυσικές, δροσερές βάσεις με γυαλάδες.

 

 

Ποιο είναι το μυστικό σου για τους μαύρους κύκλους;

Το μυστικό είναι ο corrector! Το concealer δεν μπορεί να αποχρωματίσει τον μαύρο κύκλο, απλά φωτίζει την περιοχή. Σημαντική είναι βέβαια και η σωστή περιποίηση (ενυδάτωση) της ευαίσθητης περιοχής, γύρω από τα μάτια.

 

 

Skincare: Με ποια σειρά θα πρέπει να τοποθετούμε τα προϊόντα skincare στο πρόσωπό μας; (day & night routine)

Ξεκινάμε πρώτα με τα πιο λεπτόρρευστα προϊόντα, όπως είναι οι οροί, τα serums ή τα λαδάκια, και έπειτα συνεχίζουμε με τα παχύρρευστα, όπως η ενυδατική κρέμα. Το πρωί δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε την αντηλιακή μας πάνω από την κρέμα μας!

 

Θέλεις να μοιραστείς μαζί μας έναν επαγγελματικό στόχο σου για τη νέα χρόνια;

Θέλω να εμπλουτίσω θεματικά το site, με στόχο η καθεμιά γυναίκα να μπαίνει και να βρίσκει, οτιδήποτε την αφορά. Θέλω να τις βοηθήσω μέσω του site μου να βρουν το στυλ που τους ταιριάζει, καθώς και να μπορέσουν να συνδυάσουν τα ρούχα, με το σωστό hairstyle και make up, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο.

 

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου beauty μυστικό που μπορείς να μοιραστείς μαζί μας;

Το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς είναι να είσαι ο εαυτός σου!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath