Home / Beauty  / Ρετινόλη: Ποια τα οφέλη της για την επιδερμίδα μας;

Ρετινόλη: Ποια τα οφέλη της για την επιδερμίδα μας;

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται η ρετινόλη σε καλλυντικά και beauty products, και όχι άδικα. Ανακαλύψτε τι μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα σας.

 

Η ρετινόλη, γνωστή και ως βιταμίνη Α, αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στη καθημερινή μας “μάχη” για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Τα οφέλη που κρύβει είναι πολλά, οπότε μη διστάσετε να δοκιμάσετε προϊόντα που την περιέχουν. Για να πετύχουμε ένα λείο και λαμπερό δέρμα, είναι αναγκαία η συχνή ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας μας και η παραγωγή κολλαγόνου. Οι δύο σημαντικές διαδικασίες ενισχύονται σημαντικά με τη βοήθεια της ρετινόλης.

 

Κάποια δέρματα, κυρίως αυτά που ταλαιπωρήθηκαν από ακμή ή έχουν τώρα, εμφανίζουν δυσχρωμίες ή αυξομειώσεις. Η βιταμίνη Α θα συμβάλλει στην άμεση αντιμετώπιση τους, λειαίνοντας τις γραμμές και τα ήπια σημάδια. Παράλληλα, είναι το πιο γνωστό beauty product κατά της αντιγήρανσης.

 

Όλα τα οφέλη της θα δράσουν, αν την εφαρμόσουμε σωστά. Η ρετινόλη θα δράσει θαυματουργά, ενώ κοιμόμαστε. Μετά το cleanser και πριν την κρέμα νυκτός, την εφαρμόζουμε και με αυτό τον τρόπο το δέρμα μας αναπλάθεται και αναγεννιέται. Σύμφωνα με τους ειδικούς, προτιμούμε να την εφαρμόζουμε μέσα από το serum μας.

 

Μερικά από τα serums με ρετινόλη, που σας προτείνουμε.

 

Drunk Elephant

Courtesy of Drunk Elephant

 

The Ordinary

Courtesy of The Ordinary

 

La Roche Possay

Courtesy of La Roche Possay

 

Super Facialist

Courtesy of Super Facialist

 

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.