Home / Good Life  / Πώς να φτιάξετε τη βαλίτσα των διακοπών σύμφωνα με τη μέθοδο KonMari

Πώς να φτιάξετε τη βαλίτσα των διακοπών σύμφωνα με τη μέθοδο KonMari

H Μarie Kondo εγγυάται την τέλεια τακτοποιημένη βαλίτσα!

Όλοι πια γνωρίζουμε την μικροκαμωμένη Γιαπωνέζα Μarie Kondo, η οποία μας συστήθηκε μέσα από το Netflix και ήρθε για να βάλει τη ζωή μας σε τάξη!

Η ίδια, μέσα από τη μέθοδο KonMari –μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο της The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing- δίνει χρηστικά tips, για το πώς να τακτοποιήσουμε το σπίτι μας, με εύκολο τρόπο, απαντώντας στο ερώτημα “does it spark joy?”

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και οργανώστε σωστά τη βαλίτσα των διακοπών σας:

 

1. Μια βαλίτσα, που εμπνέει… ευτυχία!

Όλα ξεκινούν από την εξωτερική εμφάνιση. Επιλέξτε μια βαλίτσα, με όμορφα μοτίβα ή ακόμη και μονόχρωμη, με ιδιαίτερη υφή. Φροντίστε βέβαια, να είναι εκτός από όμορφη, άνετη και εύχρηστη, ώστε να διευκολύνει τις μετακινήσεις σας σε κάθε σας βήμα.

 

 

2.Διπλώστε τα ρούχα σας σύμφωνα με τη μέθοδο KonMari.

Κάθε φορά που φτιάχνουμε βαλίτσα, αναρωτιόμαστε τι κάναμε λάθος και τα ρούχα έπιασαν τόσο χώρο. Η λύση βρίσκεται στον τρόπο που τα διπλώνουμε. Το λάθος που κάνουμε είναι ότι τα διπλώνουμε σε τετράγωνο σχήμα, τοποθετώντας τα το ένα πάνω από το άλλο, όπως ακριβώς μέσα στο συρτάρι μας. Η Marie Kondo προτείνει να τα διπλώνουμε σε μορφή κυλίνδρου, τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο. Με αυτό τον τρόπο τα ρούχα πιάνουν λιγότερο χώρο και δεν τσαλακώνουν.

 

 

 

 

3.Παπούτσια και αξεσουάρ. Πώς θα τα επιλέξετε;

Εκτός από την ερώτηση “αν αυτό εμπνέει ευτυχία” θα πρέπει να αναρωτηθείτε, ποιες είναι οι ανάγκες σας και τι θα σας είναι πραγματικά απαραίτητο. Για παράδειγμα: Στο νησί δε θα χρειαστείτε κάτι παραπάνω από ένα ζευγάρι σανδάλια και τις σαγιονάρες σας. Τα ψηλοτάκουνα δεν έχουν καμία θέση μέσα στην καλοκαιρινή βαλίτσα σας.

 

 

4.Αφήστε χώρο για το νεσεσέρ.

Σε ό,τι αφορά το νεσεσέρ και τα καλλυντικά, που θα πάρετε μαζί σας στις διακοπές, μια καλή μέθοδος είναι να απλώσετε όλα όσα σκεφτόσασταν, πάνω στον πάγκο του μπάνιου σας, σε οριζόντια θέση. Στο μεταξύ, θα έχει προηγηθεί μια λίστα με όλα τα must-have προϊόντα, όπως αντηλιακά, after sun, ενυδατική κρέμα και μάσκα, ντεμακιγιάζ ματιών κλπ. Φροντίστε να αγοράσετε την αντίστοιχη travel size συσκευασία, που περιέχει ακριβώς την ποσότητα, την οποία θα χρειαστείτε για τις λίγες αυτές μέρες. Επιλέξτε τα απαραίτητα από τον πάγκο και τοποθετήστε τα σε ένα διάφανο νεσεσέρ, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα βρείτε άμεσα και να μη χάνετε χρόνο!

 

 

Extra tip! Οι υφασμάτινες τσάντες

Επειδή όμως η καθαριότητα, είναι ένας ακόμη παράγοντας που πάντα λαμβάνουμε υπόψιν μας, για να είναι όλα καθαρά και τακτοποιημένα, όπως πρέπει, τοποθετήστε σε βαμβακερές τσάντες, τα εσώρουχα και τα παπούτσια σας, Τέλος, φροντίστε να πάρετε μαζί σας, ακόμη μία άδεια πάνινη τσάντα, την οποία θα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, για όλα τα άπλυτα, ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τίποτα άλλο στη βαλίτσα σας.

 

 

 

Καλές διακοπές!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath