Home / Family  / Πώς να υποστηρίξετε την έγκυο σύζυγό σας

Πώς να υποστηρίξετε την έγκυο σύζυγό σας

cozy vibe family daddyhood best husband
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε οι μέλλοντες μπαμπάδες για να βοηθήσετε την σύζυγό σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια υπέροχη εμπειρία και για τους δυο γονείς, όμως, παράλληλα είναι και μια δοκιμασία για το ζευγάρι. Οι αυξημένες ορμόνες, τα νεύρα και οι συνεχείς μεταβολές που βιώνει η εγκυμονούσα μπορεί να προκαλέσουν έντονη πίεση. Πολλές φορές οι άντρες δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν την παραπάνω κατάσταση και αντί να υποστηρίζουν τις συζύγους τους, στέκονται παθητικοί με αποτέλεσμα να εντείνουν την κατάσταση. Δείτε λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε για να είστε οι πιο υποστηρικτοί και υπέροχοι σύζυγοι.

 

Μειώστε το άγχος της.

Η εγκυμοσύνη είναι σωματικά αλλά και συναισθηματικά απαιτητική, οπότε φροντίστε να μην επιβαρύνετε την έγκυο γυναίκα σας με οποιαδήποτε περιττή πίεση. Το αυξημένο άγχος σε συνδυασμό με τις ορμόνες της, φέρουν πολλές διακυμάνσεις στην διάθεσή της, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη πιο νευρική. Για το λόγο αυτό προσπαθήστε να τη ξεκουράσετε είτε αναλαμβάνοντας περισσότερες δουλειές στο σπίτι είτε φροντίζοντάς τη λίγο παραπάνω.

 

Υπομονή: το Α και το Ω.

Κάντε υπομονή. Η εγκυμοσύνη φέρει έντονες εναλλαγές στις ορμόνες της συζύγου σας. Κάποιες μέρες μπορεί να αισθάνεται υπέροχα όμως κάποιες άλλες θα είναι υπερβολικά συναισθηματική ή και οξύθυμη. Για αυτόν το λόγο μην παίρνετε τις μετρητοίς τα συναισθηματικά της ξεσπάσματα και απλώς αποδεχθείτε την κατάσταση. Να είστε υπομονετικοί, να την κατανοείτε και να αναγνωρίζετε πως οι αναπάντεχες αντιδράσεις της οφείλονται στην έκρηξη των ορμονών.

 

Εξασφαλίστε την ξεκούρασή της.

Βοηθήστε τη να κοιμηθεί. Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, όμως όσο περνούν οι μήνες γίνεται όλο και πιο άβολος. Η έλλειψη του επιβαρύνει την εγκυμονούσα και μπορεί να την κάνει πιο ευάλωτη σε διάφορους πόνους ή και πιο εκνευρισμένη, για αυτό προσπαθήστε να διασφαλίσετε ότι η γυναίκα σας θα κοιμάται άνετα και αρκετά. Πάρτε της ένα ειδικό μαξιλάρι που είναι σχεδιασμένο να στηρίζει την πλάτη της και της κοιλιά της, ώστε να αποφύγετε πόνους που θα την ταλαιπωρήσουν. Ακόμη, για να δημιουργήστε ένα ακόμη πιο άνετο περιβάλλον ξεκούρασης να έχετε πάντα τοποθετημένα στο κομοδίνο, παξιμάδια ή σνακ για τις λιγούρες της και χαλαρωτικά ροφήματα.

 

Πείτε της ότι είναι όμορφη και ότι την αγαπάτε.

Η εγκυμοσύνη είναι μια μαγική περίοδος στην ζωή της γυναίκας όμως ταυτόχρονα είναι και γεμάτη μεταβολές στην ψυχολογία και το σώμα της. Είναι πολύ σημαντικό να ενισχύετε την αυτοπεποίθηση της συζύγου σας και να της λέτε κάθε μέρα πως είναι όμορφη και πως την αγαπάτε πολύ. Καθήκον σας είναι να την καθησυχάζετε και να της δείχνετε κάθε στιγμή τον θαυμασμό, την αγάπη και την αφοσίωσή σας,

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!