Home / Wellness  / Mind  / Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζήλεια

Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζήλεια

Τρόποι για να τιθασεύσετε τη ζήλεια σας

Το αίσθημα ερωτικής ζήλειας, συνδέεται με τα συναισθήματα ανασφάλειας, θυμού, φόβου και έντονης ανησυχίας. Τι γίνεται όμως όταν το ταίρι σας δεν σας έχει δώσει ουσιαστικά δικαίωμα και εσείς “βράζετε” στο ζουμί σας; Το αποτέλεσμα είναι η συνεχής σύγκρουση. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να αντιμετωπίσετε τη ζήλεια που νιώθετε;

 

 

Πρώτο βήμα: Αποδεχθείτε ότι ζηλεύετε

Για να κατευνάσετε το αίσθημα ζήλειας και να το αντιμετωπίσετε πρέπει πρώτα να αποδεχθείτε πως ζηλεύετε. Σκεφτείτε ποιες είναι οι συμπεριφορές ή οι κινήσεις του συντρόφου σας που σας προκαλούν ζήλεια και προσπαθήστε να βρείτε τις αιτίες που κινητοποιούν αυτή σας την αντίδραση.

 

 

Συζητήστε το!

Το να μαλώνετε συνεχώς με τον σύντροφό σας και να βρίσκεστε σε σύγκρουση δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αφού έχετε βρει τι σας πειράζει, μπορείτε να προχωρήσετε σε μία ήρεμη συζήτηση με το ταίρι σας και να προσπαθήσετε από κοινού να βρείτε λύσεις. Αντί λοιπόν να επιτεθείτε κατά μέτωπο και να έχετε δυσάρεστα αποτελέσματα, συζητήστε το. Πείτε στον σύντροφό σας με ήρεμο τρόπο τι σας ενοχλεί, πώς σας κάνει να αισθάνεστε και ακούστε την πλευρά του.

 

 

Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζήλεια

 

 

Συμβαδίστε με την “αβεβαιότητα” στη σχέση

Σίγουρα όταν είμαστε σε μία σχέση θέλουμε να αισθανόμαστε σίγουροι για τον σύντροφό μας και τις προθέσεις του. Είναι γεγονός πως αυτό που επιζητούμε είναι η πίστη του συντρόφου μας και βασιζόμαστε σε αυτό. Όμως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως τα πράγματα κάποιες φορές είναι ρευστά και χρειάζεται και από τους δύο συντρόφους συνεχής προσπάθεια για να διατηρηθεί ζωντανή και υγιής μια σχέση.

 

 

Αφήστε τις πληγές του παρελθόντος πίσω σας

Είναι πιθανό να έχετε απατηθεί σε κάποια προηγούμενη σχέση σας και να έχετε πληγωθεί πάρα πολύ. Πρέπει όμως να έχετε στο μυαλό σας πως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και πως δεν προδίδουν όλοι την εμπιστοσύνη μας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε λοιπόν είναι να απομακρύνετε τις άσχημες σκέψεις από το μυαλό σας και να επικεντρωθείτε στις ανάγκες της παρούσας σχέσης σας. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!