Home / Good Life  / Πώς να αγοράσετε ένα σπίτι στη Σαρδηνία με μόλις 1€

Πώς να αγοράσετε ένα σπίτι στη Σαρδηνία με μόλις 1€

cozy vibe travel sardenia
Μια ιστορική πόλη της Σαρδηνίας αναζητά κατοίκους!

 

Η πόλη Ollolai στη Σαρδηνία πουλάει εκατοντάδες σπίτια στην τιμή του 1€, με την ελπίδα να αυξηθεί ο πληθυσμός, ώστε να μην ερημώσει!

 

Μία από τις πιο ιστορικές πόλεις, που κατάφεραν να αντισταθούν στις ρωμαικές επιθέσεις, μοιάζει να “πεθαίνει”, με τον πληθυσμό της να έχει μειωθεί στους 1300 κατοίκους, καθώς οι νεαρότερες ηλικίες μετακινούνται σε μεγαλύτερες πόλεις.

 

Η κίνηση αυτή ήταν μια πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης, Efisio Arbau, ο οποίος δήλωσε πως καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να σώσει την πόλη από τη λήθη.

 

cozy vibe travel sardenia

cozy vibe travel sardenia

cozy vibe travel sardenia

 

Αν ανήκετε σε αυτούς που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια εξοχική κατοικία στη Σαρδηνία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εκτός από τη μηδαμινή τιμή της αγοράς, θα πρέπει να διαθέσετε γύρω στα 30.000€, προκειμένου να αναπαλαιώσετε το σπίτι που θα επιλέξετε, αφού τα περισσότερα από αυτά είναι χρόνια ερειπωμένα και απαιτούν ανακαίνιση, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες ρημοτομίας της περιοχής.

 

Ήδη, έχουν κατατεθεί 100 αιτήσεις, και μάλιστα από ανθρώπους που κατοικούν πολύ μακριά, όπως στη Ρωσία ή την Αυστραλία. Μάλιστα, κάποιοι από τους νέους κατοίκους υποστηρίζουν ότι η πόλη Ollolai είναι ο ιδανικός τόπος να ζει κανείς, προσφέροντας ηρεμία, καθαρό αέρα και μια μοναδική ενέργεια.

 

Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μια απλή αίτηση!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath