Home / Wellness  / Mind  / Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τη ζήλεια

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τη ζήλεια

Μικρή ή μεγάλη, η ζήλεια είναι ένα από τα πιο δυσάρεστα συναισθήματα που μπορούμε να νιώσουμε. Υπάρχει τρόπος να την αντιμετωπίσουμε;

 

Η ζήλεια αποτελεί ένα δυσάρεστο συναίσθημα, το οποίο εκδηλώνουμε είτε για αγνώστους, είτε ακόμα και για κοντινούς μας. Κάποιες φορές είναι στιγμιαία και φεύγει αμέσως, αλλά υπάρχουν φορές που την κρατάμε μέσα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται η σχέση με τον εαυτό μας και με τον κοινωνικό μας περίγυρο.

 

Μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ότι απειλούμαστε ή ότι δεν είμαστε αρκετοί. Ίσως ο καλύτερος τρόπος να μοιάζει να αγνοήσουμε τα συναισθήματά μας και απλά να προχωρήσουμε.  Αλλά αυτό μπορεί να κρύβει κινδύνους, αν δεν εκφραστούμε σωστά και το συναίσθημα  διογκωθεί.  Για να μπορέσουμε να το ελέγξουμε πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και να δούμε από που πηγάζει.

 

Αν καταλάβουμε γιατί είμαστε ανασφαλείς ή εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε θα ελαφρύνουμε τον εαυτό μας και θα δούμε πώς δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να απειλούμαστε. Η συζήτηση με αγαπημένα πρόσωπα ή με ειδικούς είναι η καλύτερη επιλογή για να  αντιμετωπίσουμε τη ζήλεια και να απαλλαγούμε από αυτήν.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.