Home / Family  / Πώς θα συνηθίσει η γάτα μου το κλουβί μεταφοράς;

Πώς θα συνηθίσει η γάτα μου το κλουβί μεταφοράς;

γάτα

Εύκολα βήματα για να μπορέσει η γάτα σας να συνηθίσει το κλουβί μεταφοράς, χωρίς να γίνεται και για εσάς μια δύσκολη διαδικασία.

 

Η εικόνα μιας γατούλας στο κλουβί μεταφοράς είναι σίγουρα μια δύσκολη εικόνα για τον ιδιοκτήτη. Όπως είναι φυσικό κανένα ζωάκι δεν θα επιθυμούσε να μπει σε ένα κλουβί, αλλά το συγκεκριμένο είναι ακίνδυνο και απαραίτητο για την ασφάλεια και τη μεταφορά του. Για να μην είναι μια δύσκολη διαδικασία για εσάς και τη γάτα σας, υπάρχουν μερικά βήματα που θα τη βοηθήσουν να το συνηθίσει.

 

 

Αρχικά, η ψυχολογία σας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Τα ζώα έχουν το καλύτερο ένστικτο, με το οποίο αντιλαμβάνονται κάθε αλλαγή στη διάθεση και τη συμπεριφορά σας. Χαλαρώστε και μην αγχώνεστε για την αντίδραση της γατούλας σας. Αν δει ότι και εσείς είστε ήρεμοι και χαλαροί, θα είναι και αυτή. Μπορείτε να τη δελεάσετε τοποθετώντας και μερικές λιχουδιές στο εσωτερικό του.

 

 

Προσπαθήστε να μη συνδέεται το κλουβί μεταφοράς μόνο με τον κτηνίατρο. Δοκιμάστε να τη μεταφέρετε για μια επίσκεψη σε φίλο ή ακόμα χρησιμοποιείστε το μέχρι να φτάσετε στο σημείο που θα βγείτε για βόλτα. Με αυτόν τον τρόπο θα το συνδέσει με το παιχνίδι και με τις βόλτες. Τέλος, όταν είστε σπίτι αφήστε το κλουβί μεταφοράς σε κοινή θέα, ώστε να το αντιμετωπίζει ως κάτι οικείο και ακίνδυνο.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.